Dematic voltooit installatie twee AutoStore-systemen bij Weiss Technik

Weiss Technik

Dematic heeft op twee locaties van Weiss Technik de installatie en inbedrijfstelling van AutoStore-systemen voltooid. Het systeem op het Duitse hoofdkantoor van de levancier voor klimaatsimulatiesystemen in Lindenstruth, Hessen, is in het eerste kwartaal van dit jaar in gebruik genomen. De energiezuinige systemen worden aangestuurd en bediend met SAP WM Go warehouse management software, die Dematic heeft geïntegreerd met bestaande ERP-systemen.

Weiss Technik

Weiss Technik maakt deel uit van de Schunk Group. Dat is een leverancier van producten gemaakt van hightech materialen, zoals koolstof, technisch keramiek en gesinterd metaal. Maar ook machines en systemen voor klimaatsimulatie en airconditioning, tot ultrasoon lassen en optische toepassingen.

Op de locatie in Lindenstruth verzorgen negen robots het transport, de opslag en het ophalen van circa 13.400 bakken. Deze bakken zijn te splitsen in een aantal compartimenten om extra items in op te bergen. De robots rijden over het oppervlak van de AutoStore-oplossing en hebben indien nodig toegang tot alle bakken met gevraagde goederen. Daarna transporteren zij die bakken naar de orderpickstations. De compacte AutoStore-systemen voor het verzamelen van goederen hebben een hoge opslagdichtheid en automatiseren bij Weiss Techniek zowel de productiebevoorrading als het verzenden van spare parts.

Projectingenieur Niko Hoffmann zegt dat de oplossing schaalbaar is en zonder grote beperkingen uit te breiden, zelfs tijdens bedrijf, voor Weiss Technik een cruciale factor was bij de beslissing om met Dematic te werken. Ook kunnen ze eenvoudig extra baklocaties toevoegen en snel meer robots integreren.

“Onze keuze voor Dematic was gebaseerd op een langetermijnperspectief. Met het wereldwijde netwerk van technische professionals en jarenlange ervaring in magazijnoplossingen was het belangrijk om een betrouwbare partner te kiezen met de hoogste kwaliteitsnormen en expertise”, legt Hoffmann uit.

AutoStore-systeem

Op een andere locatie in Balingen in Baden-Württemberg heeft Dematic ook een AutoStore-systeem geïnstalleerd met ongeveer 6.300 bakken en negen robots. Een rollenbaan verbindt de orderpickstations met diverse productieruimtes om onnodig lopen en nevenactiviteiten van medewerkers te voorkomen. Tevens is het niet nodig om goederen bij te vullen, wat extra tijdwinst oplevert. “Hierdoor moeten de systemen leiden tot aanzienlijk hogere orderpickprestaties met een lager foutpercentage”, zegt Hoffman. Meerdere stabilisatietorens zorgen voor een soepele werking in een van de hoogste seismische zones van Duitsland. Die torens zijn bevestigd aan het rooster van het AutoStore-systeem. Dematic heeft voor dit project de rol van hoofdaannemer op zich genomen.

Energiezuinigheid speelde ook een rol, volgens Winnie Ahrens, sales director DACH (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) van Dematic. “Door de extreem compacte opslag en het lage energieverbruik is een AutoStore milieuvriendelijk en past het dus perfect bij de duurzaamheidsaanpak van Weiss Technik.”

Als de robots remmen en bakken worden neergezet, wint het nieuwe systeem automatisch energie terug. Omdat er voor een AutoStore geen verlichting en weinig ruimte nodig is, dus ook minder gebouwruimte om te onderhouden, profiteert het bedrijf voor klimaatsimulatiesystemen van extra energiebesparingen.

“Ondanks de zwaar getroffen wereldwijde supply chains waarvan elk bedrijf afhankelijk is, zijn we erin geslaagd om de beide leveringen voor Weiss Technik op tijd en binnen het budget te voltooien, wat gezien de huidige uitdagingen uitzonderlijk is”, zegt Ahrens.

De samenwerking met Dematic wordt volgens Hoffman waarschijnlijk versterkt. Er is inmiddels al een raamovereenkomst getekend met de Schunk Group, de houdstermaatschappij van Weiss Technik, voor aanvullende oplossingen met AutoStore-systemen. “Wij kijken uit naar de toekomstige samenwerking met de Schunk Group en Weiss Technik”, zegt Ahrens.

Meer informatie over Dematic

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.