Nieuwe Rosemount 9195 Wedge Flow Meter zorgt voor betrouwbare en nauwkeurige metingen

Wedge Flow Meter

In de procesindustrie is nauwkeurige en betrouwbare volumemeting een belangrijke factor voor het optimaliseren van processen en het waarborgen van productkwaliteit. De nieuwe Rosemount 9195 Wedge Flow Meter van Emerson biedt een slimme oplossing voor een breed scala aan uitdagingen die zich voordoen bij het meten van procesvloeistoffen onder veeleisende omstandigheden. Deze flowmeter, gekenmerkt door zijn unieke flexibele ontwerp, is bijzonder geschikt voor toepassingen in zware industrieën zoals metaal- en mijnbouw, olie en gas, hernieuwbare brandstoffen, chemie en petrochemie, pulp en papier, ea.

Wedge Flow Meter voor uitdagende volumestroom

Het meten van de volumestroom is lastig als de procesvloeistof dik, schurend of snel verstopt. Dit geldt ook bij hoge temperaturen. Vaak is bij lage temperaturen of hete vloeistoffen spoorverwarming nodig. Dit vraagt om stroom en veel onderhoud, wat snel tot storingen kan leiden.

De Rosemount 9195 Wedge Flow Meter biedt een oplossing voor deze en andere veelvoorkomende meetuitdagingen door zijn unieke ontwerp. Het wigelement zelf heeft geen kleine doorgangen die kunnen verstppen door meegevoerde deeltjes en is slijtvast dankzij de ondiepe benaderingshoek van de procesvloeistof en het ontbreken van kritieke scherpe randen. Zeer visceuze vloeistoffen worden nauwkeurig gemeten dankzij de lineaire respons van de meter, zelfs bij lage Reynolds-getallen.

Temperatuur

De bedrijfstemperatuurbereik van de sensor is van -40 tot 1.000 graden Fahrenheit (-40 tot 538 graden Celsius), en de meter is verkrijgbaar met Emerson’s Rosemount 3051S Thermal Range Expander voor het meten van hete of visceuze vloeistoffen, zonder de noodzaak voor spoorverwarming.

David Wright, de globale productmanager voor Emerson’s meetoplossingen, merkte op dat de Rosemount 9195 Wedge Flow Meter een volledig geassembleerd ontwerp biedt voor nauwkeurige meting van vloeistoffen die andere meters verslijten of verstoppen. Dit nieuwe ontwerp lost een reeks lastige klantproblemen op door innovatieve functies te integreren in een vertrouwde technologie.

Voor een geselecteerde drukzender kun je tweerichtings digitale verbindingen met een host maken. Dit kan via 4-20 mA HART, WirelessHART, FOUNDATION Fieldbus, Modbus, of BSAP/MVS. De keuze van de zender bepaalt welke procesvariabelen naar hostsysteem gaan voor procescontrole, monitoring, diagnostiek en meer.

Verbindingen

Toepassingsflexibiliteit wordt geboden met drie sensor/zender verbindingsstijlen:

  • Compact: vermindert de afstand van de pijp om verstopping en reinigingsproblemen aan te pakken. Zadelstijl afstandsafdichtingsverbinding vermindert het gewicht van de meter met 50%.
    Flens: bevat een 2-inch NPS/DN50-verbinding. Deze traditionele stijl wordt gebruikt als spoelringen en klepensembles nodig zijn.
  • Schroefdraad: de Rosemount 9195 Wedge Flow Meter bevat een ½ inch NPT-verbinding met buizen, ideaal voor toepassingen waar verstopping minder een zorg is dan erosie of slijtage.
  • Voor een eenvoudigere bestelling en correcte specificatie van het afstandsafdichtingssysteem biedt Emerson vijf optionele pakketten voor het sensorelement. Deze omvatten: standaard, abrasief, ultra-hoge proces temperatuur, koude omgeving, en afstandsmontage.

Beschikbare lijnmaten voor de Wedge Flow Meter zijn van 2 inch tot 8 inch (50 tot 200 millimeter). Alle natte materialen zijn van 316L roestvrij staal, en de meter voldoet aan ASME B31.3 en CRN-veiligheidsnormen.

Meer informatie bij Emerson

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie