Wat is de waarde van mobiele apps voor de productie?

AGV-geleidingssysteem

De digitalisering brengt transparantie, flexibiliteit, betere processen (en de navigatie ervan) en software voor productiebeheer met zich mee. Dat klinkt allemaal veelbelovend, maar hoe helpen mobiele apps bij deze reorganisatie van de productie? Welke soort waarde kunnen ze bieden? DTT multimedia heeft de voordelen van mobiele software voor productiebedrijven op een rijtje gezet.

Visuele handleidingen

Door het gebruik van een progressive web app wordt het steeds minder nodig om taken met de hand te herhalen. Ook hoeven er geen papieren handleidingen meer gebruikt te worden. Vroeger waren er veel verschillende versies van instructies voor het werk, wat leidde tot meer misverstanden en defecte producten. Maar nu wordt de werknemer geholpen door een interactieve app op hun mobiele telefoon, die gebruikmaakt van technologie zoals Augmented Reality (AR). Deze app laat de werknemer bijvoorbeeld zien hoe ze gereedschap moeten gebruiken aan de assemblagelijn. Er zijn geen oude theoretische instructies meer, en de nieuwe aanwijzingen kunnen meteen worden aangepast als dat nodig is. Hierdoor werkt de werknemer efficiënter en maakt minder fouten.

Real-time data-updates

Met productie-apps worden alle gegevens op elk moment van het werkproces vastgelegd. Deze gegevens kun je gebruiken om werkprocessen beter te maken, informatie te delen met leidinggevende en in realtime te weten wat er op de werkvloer gebeurt.

Verbeterde training

Managers krijgen een duidelijk beeld van de medewerkers en hoe ze getraind worden. Training is belangrijk voor zowel nieuwe medewerkers als voor degenen die er al een tijdje werken. Wanneer er nieuwe producten, gereedschappen of processen worden geïntroduceerd, is er vaak een opfriscursus nodig. Met een app voor training kun je de voortgang, het gedrag en de productiviteit van medewerkers bijhouden.

Tracking

Met barcodes en scans kun je de kwaliteit en de status van een bestelling controleren, evenals de locatie en leveringsstatus van het product volgen. Ook kun je zien waar het product is en of het al is geleverd. Dit soort apps kunnen ingezet worden om annuleringen te beheren, en om realtime gegevens in te voeren of te wijzigen in het CRM of ERP.

Gegevensopslag en -analyse

Waar sla je de gegevens op van machines, operators en sensoren? Doe je dat op papier, in Excel of met software van derden? Vaak gaan veel gegevens verloren of kloppen ze niet helemaal. Maar als je productie-apps gebruikt, krijg je een totaalbeeld van het hele proces en de productie, alsof je van bovenaf naar het geheel kijkt. Met de analyses en dashboards kun je de informatie direct in realtime zien en analyseren, en je kunt die informatie ook delen met het management. Dus, mobiele apps in de productie zijn enorm handig en kunnen de productieprocessen verbeteren en efficiënter maken. Maak jij er al gebruik van?

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.