Voorbedrade buis wordt nieuwe installatiestandaard

Voorbedrade buis

Nieuwe Draka productielijn met voorbedrade buis garandeert betrouwbaarheid, duurzaamheid en snelle levering

Steeds meer installateurs willen voorbedrade buis toepassen. Maar de kwaliteit van veel voorbedrade buisproducten is onduidelijk. Daarmee installeren is niet veilig. Draka neemt daarom, als eerste kabelfabrikant van Nederland, alle draad-in-buiscombinaties volledig in eigen beheer en produceert ze onder de naam Profit in eigen land. Snel, duurzaam en in lengtes tot zelfs 500 meter. Dat bespaart installateurs veel tijd en geld.

Er is een kentering gaande op de Nederlandse installatiemarkt. Het toepassen van voorbedrade buis is in opmars. “Al gebruiken Nederlandse installateurs nog relatief minder vaak voorbedrade buis dan hun collega’s in omringende landen”, zegt product manager Wim de Boer van Draka. Dat heeft vooral te maken met traditie en wijze van installeren. Maar dat verandert dus, en volgens hem wordt voorbedrade buis, dat Draka levert onder het label Profit, een nieuwe installatiestandaard.

Kwaliteit gegarandeerd

Dat Draka haar Profit range voortaan geheel in eigen beheer en op Hollandse bodem produceert, is een primeur. Draka garandeert hiermee topkwaliteit en korte levertijden.
De nieuwe Profit range bevat een buis van hoogwaardige kwaliteit met KEMA KEUR die aan alle eisen voldoet, waaronder de ICTA 3342 standaard. Met zijn temperatuurrange van -25 tot +90 graden Celsius is de buis ook onder extreme temperaturen soepel te verwerken. Bovendien is de buis echt 100 procent halogeenvrij.

Hollands fabrikaat in elk formaat

Profit is verkrijgbaar met VD of HVD installatiedraad, datacommunicatie- of signaalkabel. Er kunnen nu lengtes vanaf 25 meter tot en met 500 meter (!) voorbedrade buis geproduceerd worden. Daarnaast omvat het Profit pakket ook meerdere doorsnedes, respectievelijk van 16, 20 en 25 mm. “Alle kabels die in een buis passen en op voorraad zijn, kunnen wij nu leveren. Er zijn momenteel al 35 combinaties uit voorraad leverbaar en alles is mogelijk,” zegt De Boer.

Veelzijdig duurzaam

Door Profit volledig in Nederland te produceren ontstaan er veel duurzaamheidsvoordelen, zoals:

  • produceren op één locatie in Nederland vergt veel minder transportbewegingen en bespaart brandstof en CO2-uitstoot;
  • de ruime keuze aan kabellengtes helpt installateurs om snijverliezen te beperken;
  • profit kabels zijn (tot 300 meter) ook leverbaar op kunststof haspels, die via de Haspel
    Retour Service van Draka en de Draka groothandel partners hergebruikt kunnen worden.

Ook nieuw ringformaat

Naast de voorbedrade buis heeft Draka ook de ringen verbeterd, rekening houdend met de praktische wensen van installateurs. “Het ringformaat is breder en lager, zodat de installateur er makkelijker mee kan werken.”

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie