Nieuwe PS2000 voedingen met EtherCAT integratie van Beckhoff

Voedingen met EtherCAT

Voedingen met EtherCAT-interface vertegenwoordigen een belangrijke vooruitgang in de wereld van industriële automatisering. Deze apparaten, ontwikkeld door Beckhoff, combineren hoogwaardige voedingen met EtherCAT, de toonaangevende snelle communicatiestandaard. De integratie van EtherCAT-technologie stelt deze voedingen nu in staat om uitgebreide meet- en apparaatgegevens te leveren, die rechtstreeks door de besturingsystemen verwerkt kunnen worden. Hiermee krijgt men directe controle en monitoring van zowel het DC-uitgangsbereik als het AC-ingangsbereik.

Voedingen met EtherCAT geschikt voor 24 V of 48 V

Deze voedingen zijn ontworpen als 1-fasige apparaten met een geïntegreerd EtherCAT-communicatieniveau, waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor toepassingen die 24 V of 48 V uitgangsspanning vereisen. Hun efficiëntie, die kan oplopen tot 96,3%, is te danken aan de geoptimaliseerde elektronische lay-out. Binnen de 24V-reeks bieden deze voedingen met EtherCAT opties van 10 A en 20 A, met respectievelijk een uitgangsvermogen van 240 W en 480 W. Voor het 48 V-bereik is een 10 A-variant beschikbaar met 480 W.

De voedingen met EtherCAT zijn uitgerust met functies zoals beperking van de inschakelstroom en actieve harmonische correctie (PFC), en bieden een breed ingangsbereik voor wereldwijd gebruik. De uitgang hanteert de UI-karakteristiek en schakelt over naar de veilige hikmodus bij overbelasting of kortsluiting. Bovendien hebben de apparaten in de PS2000-serie een extra vermogensfunctie die 120% piekvermogen biedt, wat het veilig en nauwkeurig uitschakelen van stroomonderbrekers vergemakkelijkt.

Directe toegang tot interne apparaatparameters

EtherCAT-interface faciliteert een transparante netwerk- en fabrieksbewaking, door directe toegang tot interne apparaatparameters binnen TwinCAT, met inbegrip van meetgegevens. Deze functie zorgt voor een doorlopende update van belangrijke bedrijfsparameters zoals uitgangsstroom en -spanning, waardoor een helder inzicht in de installatie en een efficiënte automatische detectiefunctie voor belastingsveranderingen mogelijk wordt. Daarnaast kunnen extra gegevens, zoals spanning, stroom, en temperatuur, worden toegevoegd aan de bewakingslijst, wat een diepgaand overzicht geeft van de thermische prestaties van de voeding.

EtherCAT-voedingen maken 1-fasige netbewaking mogelijk. Ze gebruiken ingangsspanning om fluctuaties, onder- en overspanningen, en spanningsdips te detecteren. Een opmerkelijke eigenschap is de capaciteit om ingangstransiënten te identificeren, wat wijst op hoge, energierijke spanningspieken binnen het systeem.

Op het vlak van veiligheid biedt de EtherCAT-interface aanzienlijke voordelen. Foutmeldingen, waarschuwingen en statusinformatie verzend het apparaat rechtstreeks naar het besturingssysteem. Dit maakt een optimale analyse van de bedrijfstoestand en vroegtijdige foutdetectie mogelijk.

Het is mogelijk waarschuwingsdrempels in de besturing te programmeren om meldingen aan te passen aan specifieke behoeften. Daardoor is het mogelijk de voeding aan individuele vereisten aan te passen. De mogelijkheid om voedingen op afstand te schakelen via EtherCAT vergroot de controle over het uitschakelen van installatieonderdelen tijdens een shutdown of storing. De EtherCAT-data laten de status van de uitgangsspanning zien. Ook visualiseert de DC OK LED op het apparaatfront deze status.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.