Visualiseringssoftware PASvisu nu met Modbus/TCP-interface

Visualiseringssoftware

Snel een uitgebreid overzicht van een installatie krijgen: daarvoor biedt Pilz de webgebaseerde visualiseringssoftware PASvisu aan. In de nieuwe versie ondersteunt PASvisu nu ook het Modbus/TCP-protocol. Dit protocol maakt een snelle verbinding van alle besturingen en van andere industriële componenten mogelijk. Onderdeel van de update is ook een secure client-server-verbinding voor de veilige overname van de gegevens vanaf de PASvisu-server in de visualisering bij de gebruiker.

Vanaf de nieuwe versie v1.10 voor PASvisu ondersteunt de webgebaseerde visualiseringssoftware naast OPC UA ook het protocol Modbus/TCP. Hierdoor is een eenvoudige uitwisseling van procesgegevens tussen PASvisu en vrijwel elk besturingssysteem mogelijk. Bovendien kunnen gegevens van verschillende besturingen tegelijkertijd in een visualiseringsproject worden verwerkt.

Dankzij deze openheid zijn er geen veranderingen in de bestaande automatiseringsstructuur nodig bij het gebruik van de visualiseringssoftware: PASvisu kan bij bestaande machines met de aanwezige besturingen worden gebruikt. Verder is het gebruik via bijna elk eindapparaat mogelijk, bijvoorbeeld via reeds in de machine ingebouwde HMI’s, externe pc’s of tablets.

 Meer security bij de gegevensuitwisseling dankzij “Secure-Client”

Ook nieuw is de “secure” client-server-verbinding. Al het dataverkeer tussen PASvisu-clients, PASvisu Builder en de server is nu volledig versleuteld. Daarnaast is de gebruikersauthenticatie verbeterd: alleen geauthenticeerde clients kunnen zich op de PASvisu-server aanmelden. Dit voorkomt manipulaties en garandeert een veilige gegevensoverdracht in het hele visualiseringsproject.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie