Visser Nederland nieuwe sales partner van NORD Aandrijvingen

Visser Nederland

Visser Nederland is per 1 maart sales partner van NORD DRIVESYSTEMS. Dit betekent dat Visser alle mechanische en elektronische aandrijfproducten van NORD mag verkopen in geheel Nederland. Aan de benoeming is een strenge audit vooraf gegaan, die het bedrijf – met vestigingen in Zwolle en Emmeloord – met glans heeft doorstaan.

“Voor ons is het nieuwe partnerschap een belangrijke aanvulling op de service- en onderhoudsactiviteiten die wij nu al voor veel klanten in het noorden en oosten van Nederland uitvoeren”, zegt Christiaan Post, operationeel directeur en mede-eigenaar van Visser Nederland, dat dit jaar zijn 77e verjaardag viert. “Wij kunnen nu niet alleen onze lokale klanten in de noordelijke regio’s een totaalpakket bieden van onderhoud, reparatie en indien nodig levering van nieuwe producten, maar ook klanten elders in het land.”

Visser Nederland is al sinds september 2021 servicepartner van NORD. Ook aan deze aanstelling is een audit vooraf gegaan, waarbij het bedrijf onder andere is beoordeeld op organisatie, procedures, meetgereedschap, uitrusting van de werkplaats en orderverwerking. “Als service- en onderhoudsbedrijf ontzorgen wij onze klanten”, zegt Post. “Volgens de principes van predictief onderhoud inspecteren en onderhouden we alle ‘rotating equipment’ van onze relaties, zoals aandrijvingen, pompen en ventilatoren, zodat stilstanden worden vermeden en productieprocessen ongehinderd blijven draaien. Het zit in ons DNA om klanten op die manier te vrijwaren voor problemen. Wij richten ons op duurzame klantrelaties, bij sommige bedrijven komen we al 40 jaar over de vloer. We zijn actief in de meest uiteenlopende sectoren. We hebben een sterke positie in de voedselverwerkende industrie, maar we werken daarnaast ook in de procesindustrie, voor machinefabrieken en bij agrarische bedrijven. Bovendien zijn we actief in de watersector, bijvoorbeeld in de waterzuivering en voor waterschappen.”

Visser Nederland opereert met succes, want het bedrijf groeit sterk. Het bedrijf heeft nu twee vestigingen in Zwolle en Emmeloord en telt circa 65 medewerkers. De hoofdvestiging in Zwolle wordt flink uitgebreid, waarbij onder andere de montageruimte wordt vergroot en het kantoor een extra verdieping krijgt. Daarnaast heeft Visser onlangs de activiteiten van de firma’s Julo en Vos&Julo overgenomen in respectievelijk Enschede en Apeldoorn, die in de toekomst als Visser Enschede en Visser Apeldoorn aan Visser Nederland worden toegevoegd’’. “Voor ons is dat een belangrijke stap, omdat we hiermee onze positie in het oosten van het land verder kunnen verstevigen”, aldus Post.

Christiaan Post is zeer te spreken over de samenwerking met NORD. “Voor ons is NORD een belangrijke voorkeursleverancier. Allereerst natuurlijk vanwege de kwaliteit van de producten en de omvang van het leveringsprogramma, dat voor bijna alles een oplossing biedt. Daarnaast hebben we goede contacten met de Nederlandse vestiging van NORD in Hillegom. Er is onderling vertrouwen en een goede chemie. De lijntjes met de medewerkers op het hoofdkantoor en de verkoopmedewerkers in de regio zijn kort en direct. Hierdoor kunnen we onze klanten op elk gewenst moment snel en afdoende van dienst zijn. NORD past gewoon goed bij onze identiteit.”

“Als sales partner van NORD kunnen wij onze relaties veel extra’s bieden”, zegt Post. “Omdat wij vooral op lokaal en regionaal niveau actief zijn, kunnen we nog dieper doordringen in de markt. Het biedt ons ook mogelijkheden omdat we kennis kunnen maken met nieuwe relaties. Op die manier kunnen NORD Aandrijvingen en Visser Nederland elkaar flink versterken en samen een nog groter marktaandeel bereiken.”

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Linkedin5

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.