Vision, Robotics & Motion 2021 geannuleerd

Augmented reality-platform robot Robot Trends in robotica

Geen Vision, Robotics & Motion vakbeurs dit jaar

Vision, Robotics & Motion organisator Mikrocentrum heeft besloten de vakbeurs, welke gepland stond op 15 en 16 juni 2021, te annuleren.

Mikrocentrum heeft samen met de toeleveranciers er alles aan gedaan om de vakbeurs veilig te kunnen organiseren. Helaas blijkt dat door de aanhoudende ontwikkelingen rondom het coronavirus, het organiseren van een succesvolle editie niet meer haalbaar is. “We hebben ons als organisator zo lang mogelijk volledig ingezet om een veilige en succesvolle editie in 2021 te kunnen organiseren. Helaas worden we nu toch ingehaald door de aanhoudende coronasituatie. We laten ons echter niet uit het veld slaan, volgend jaar maken we er gewoon alsnog een groots succes van!” Aldus Bart Kooijmans, Manager Vision, Robotics & Motion van Mikrocentrum.

Onzekerheid voor organisatie, exposanten en bezoekers

Tot voor kort had Mikrocentrum de goede hoop dat Vision, Robotics & Motion 2021 plaats kon vinden in juni. Inmiddels blijkt dat er de komende maanden te veel onzekerheden zijn rondom het verloop van het aantal coronabesmettingen en de mogelijkheden voor het plaats laten vinden van vakbeurzen op doorstroomlocaties. In de periode voor het definitieve annuleringsbesluit is er door Mikrocentrum contact gezocht met alle exposanten om input te vragen over het meedoen aan de vakbeurs, maar ook om de meningen over de slagingskans te peilen. De uitkomsten van deze gesprekken, het aantal annuleringen en de aanhoudende ontwikkelingen zijn doorslaggevend geweest voor het annuleringsbesluit.

Alternatief in dezelfde week

Om Vision, Robotics & Motion niet helemaal aan exposanten en bezoekers voorbij te laten gaan, werkt de organisatie aan een alternatief programma. Dit programma zal een bescheiden, maar interessant online alternatief zijn.

Vision, Robotics & Motion 2022

Binnenkort start Mikrocentrum met de voorbereidingen voor de organisatie van deze editie. Het streven is om de vakbeurs in juni 2022 plaats te laten vinden. De exacte data en locatie volgt.

Over Vision, Robotics & Motion

Vision, Robotics & Motion zet de robot als flexibele collega en efficiënte automatisering op kleine series centraal. Men maakt kennis met de laatste innovaties en oplossingen rondom machine, vision, robotica, motion control, sensoriek en machine-automatisering.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie