Veilig met slechts één sensor

7
Positioneersysteem

Leuze brengt het eerste Fail Safe barcode positioneersysteem ter wereld op de markt: Met de FBPS 600i (PL e) is slechts één apparaat nodig voor een veilige positiebepaling. De FBPS 600i wordt via twee SSI-interfaces aangesloten op een veilige evaluatie-eenheid en is geschikt voor toepassingen tot prestatieniveau e.

In het verleden moesten systeemleveranciers twee sensoren en twee verschillende technologieën gebruiken voor veilige positiebepaling. Maar nu niet meer: Het nieuwe FBPS 600i Fail Safe barcode positioneersysteem van Leuze maakt positiedetectie met één enkele sensor mogelijk. De FBPS 600i wordt via twee SSI-interfaces op een veilige verwerkingseenheid aangesloten en is geschikt voor toepassingen tot Performance Level (PL) e.

Eenvoudig positioneersysteem

In de intra logistiek is het belangrijk dat de stapelkranen en dwarsoverzetwagens geen gevaar vormen voor het personeel. De positie en snelheid moeten worden bewaakt tijdens onderhoudswerkzaamheden of wanneer met een bemande wagen wordt gewerkt. Voorheen waren 2 gescheiden sensoren nodig met andere technische grondslag en was PL d het hoogst haalbare.

Nu verzekerd één Fail Safe barcode positioneersysteem, de FBPS 600i, toepassingen tot de hoogst haalbare veiligheidscategorie PL e en kan direct worden aangesloten op bijvoorbeeld een frequentieregelaar en communiceren via 2 gescheiden SSI communicatiepoorten. Dus: minder montage, bekabelen, uitrichten, etc. en simpele ingebruikname!

Snel

Door de snelle reactietijd van 10 milliseconden, dè oplossing voor nauwkeurig positioneren en een duidelijk kortere remweg. Resolutie is 0,15 mm (1 Sigma) en scansnelheid 1000 keer per seconde. Leesafstand tot aan barcodeband 50-170 millimeter, waardoor zeer robuuste systeemperformance.

Veilig

Door de jarenlange bekendheid van barcode positionering binnen de industrie (bewezen techniek) zijn er geen verrassingen: er worden continu meerdere barcodes gelijktijdig gescand en deze aftasting gebeurt over een grote hoogte van de codestrepen waardoor vervuiling of beschadiging nauwelijks invloed heeft. Het barcodeband van het positioneersysteem is van hoge kwaliteit en bestand tegen vele omgevingsinvloeden, veerkrachtig en bestand tegen UV straling. Positiewaarden zijn goed leesbaar aangebracht voor eenvoudige handling.

Het doordachte bevestigingsconcept (stabiel vastzetten met één schroef) zorgt voor een snelle ingebruikname van de FBPS 600i.

Meer informatie

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

 

Leveranciers Sensoren Positie