Schokbestendige lineaire positiesensoren met IO-Link

Lineaire positiesensoren

De Li-Q25L positiesensoren van Turck combineren de voordelen van het contactloze inductieve meetprincipe met IIoT-functies via IO-Link

Turck heeft haar Li-Q25 inductieve positioneersystemen verder ontwikkeld en de contactloze lineaire positiesensoren uitgerust met IO-Link. De nieuwe Li-Q25L ondersteunt met COM3 de nieuwste en snelste IO-Link-interface. Het inductieve meetprincipe overtreft alternatieve systemen, met name op het gebied van schokbestendigheid en sampling rates.

Dankzij de contactloze koppeling tussen het positie-element en de lineaire positiesensor genereert het apparaat een betrouwbaar positiesignaal, zelfs bij trillingen of schokken tot 200 g. De sampling rate van 5 kHz beperkt de positiefout tot een minimum – constant over de volledige meetlengte. Een 16-bits omzetter garandeert bovendien zeer nauwkeurige meetresultaten. Bij metingen tot 2.000 mm presteren de apparaten met name beter dan magneet-strictieve lineaire positiesensoren, waarvan de sampling rate langzamer wordt naarmate de meetlengte toeneemt.

Eenvoudige integratie en snelle ingebruikname

De Li-Q25L kan via de Simple IO-Link Device Integration (SIDI)-software van Turck in Profinet-systemen worden geïntegreerd zonder dat extra software nodig is. De IODD-configurator vereenvoudigt de inbedrijfstelling en het onderhoud. Naast cyclische gegevens stuurt de lineaire positiesensor via IO-Link ook diagnosegegevens naar de cloud. Deze naadloze communicatie zorgt voor gegevenstransparantie voor Industrie 4.0-toepassingen, zoals conditiebewaking of voorspellend onderhoud, waarmee de machinebeschikbaarheid kan worden geoptimaliseerd en de onderhoudskosten verlaagd.

Flexibel gebruik in ruwe omstandigheden

De robuuste de sensor voldoet aan beschermingsgraad IP67 en kan worden gebruikt in het uitgebreide temperatuurbereik van -25…+75 °C. Turck biedt het apparaat aan in meetlengtes van 100 tot 2.000 mm. De Li-Q25L is ongevoelig voor magnetische velden en bij uitstek geschikt voor gebruik in veeleisende toepassingen met een zware schokbelasting, zoals in de metaal- en houtverwerkende industrie.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie