’s Werelds eerste UL-gecertificeerde type 3 veiligheidslichtscherm

Veiligheidslichtscherm

Veiligheidslichtscherm PSENopt II – tweede generatie

De type 3 veiligheidslichtschermen volgens EN/IEC 61496-1/-2 zijn speciaal ontworpen voor toepassingen tot PL d en hebben als ’s werelds eerste type 3 veiligheidslichtscherm het UL-certificaat ontvangen. Pilz heeft hiervoor samengewerkt met UL International Germany.

De tweede generatie veiligheidslichtschermen, PSENopt II, is bedoeld voor een veilige ingreep in het productieproces en biedt afhankelijk van de eisen bescherming van vingers, handen en lichaam. De eerste type 3 veiligheidslichtschermen zijn speciaal ontworpen voor toepassingen tot PL d volgens EN/IEC 61496-1/-2. Bovendien zijn er type 4 lichtschermen voor toepassingen tot PL e volgens EN/IEC 61496-1/-2 beschikbaar.

De PSENopt II-sensoren bieden dankzij hun hoge robuustheid bescherming tegen schokken, botsingen en trillingen en zijn daarom geschikt voor gebruik in zware industriële omgevingen . Aan de hand van de LED’s kan de operator de belangrijkste voor de machinestop verantwoordelijke oorzaken en systeemdefecten evalueren. Stilstandtijden worden zo gereduceerd.

De veiligheidslichtschermen zijn verkrijgbaar in lengtes van 150 mm tot 1800 mm. In combinatie met de veilige kleine besturingen PNOZmulti 2 krijgt u een veilige totaaloplossing van één leverancier. In de grafische softwaretool PNOZmulti Configurator kiest u daartoe de lichtschermbouwsteen en zo configureert u uw individuele veiligheidslichtschermtoepassing met enkele klikken.

Waarom UL-gecertificeerd?

De gegarandeerde probleemloze introductie van nieuwe producten op de wereldmarkt wordt met de globalisering steeds belangrijker. De productaansprakelijkheidswetgeving is in de VS veel strenger dan bijvoorbeeld in Europa of Azië. UL-gecertificeerde veiligheidslichtschermen voldoen aan de nationale veiligheidsnormen van de VS en Canada. De certificeringsprocedure volgens Noord-Amerikaanse normen voor elektrotechnische producten maakt het betreden van de markt daar een flink stuk eenvoudiger. Niets staat het gebruik in de VS en Canada meer in de weg. De inbedrijfstelling ter plekke wordt versneld. Daarvan profiteren vooral machinebouwers die naar deze markten exporteren.

Totaaloplossing van één leverancier

In combinatie met de veilige besturingstechniek van Pilz bieden PSENopt II een veilige en economische totaaloplossing voor uw installatie. Door de flexibele toepassing, de snelle installatie, de afwezigheid van dode zones en de schokbestendigheid van 50 g zijn PSENopt II voorbestemd voor zwaar industrieel gebruik.

Met hun 5-polige aansluiting kunnen ze rechtstreeks op de decentrale modulen PDP67 worden aangesloten. Hoogwaardig toebehoren zoals beschermzuilen, spiegelzuilen en PSENopt II lockout garandeert een zorgeloos gebruik.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie