Kollmorgen voegt ATEX en IECEx/cETLus toe aan hoogspanning servomotoren

Kollmorgen

Kollmorgen, leverancier van bewegingscontrolesystemen, introduceert de Goldline EBH 480 Vac servomotor met ATEX-certificering en IECEx/cETLus-notering. Deze goedkeuringen voor de hoogspanningsservomotor tonen Kollmorgen’s toewijding aan technologische vooruitgang. Het bedrijf zet zich in voor het voldoen aan strikte toepassingseisen.

Hoogspanning en explosiebestendigheid

De hoogspannings Goldline EBH servomotor behoort tot Kollmorgen’s brede assortiment explosieveilige motoren. Deze motoren hebben certificeringen volgens UL, ATEX, IECEx en/of CSA normen. Op gevaarlijke locaties, waar ontvlambare gassen of dampen kunnen voorkomen, zijn deze explosieveilige motoren noodzakelijk. Deze omgevingen zijn vaak te vinden in mijnen, olie- en gasraffinaderijen, textielfabrieken en industriële verfspuitcabines.

Voor hoogspanningstoepassingen in gevaarlijke locaties bieden Goldline EBH servomotoren snelheden tot 7.500 toeren per minuut, met een uitzonderlijk hoog koppeldichtheid voor maximale prestaties in een minimale installatieruimte. Stevige resolver-feedback en een ingebouwde thermostaat ondersteunen betrouwbare werking onder zware omgevingsomstandigheden.

Classificaties en veiligheidsnormen

Goldline EBH servomotoren van Kollmorgen in framematen 1 tot 6 sluiten aan bij andere explosieveilige motoren in de Goldline EB-familie die voldoen aan ATEX/IECEx-normen, en meer specifiek CE 0081 Ex II 2 G Ex d IIB T3 Gb -40ºC ≤ Ta ≤ 40ºC. Deze classificatie geeft aan dat de motoren geschikt zijn voor gebruik in elke bovengrondse industrie waar makkelijk ontvlambare gassen zoals ethyleen waarschijnlijk aanwezig zijn in de atmosfeer gedurende 10 tot 1.000 uur per jaar tijdens normaal bedrijf (Zones 1 en 2). Kollmorgen past een vlamdichte beschermingsmethode toe op de motor, zodat elke interne ontsteking wordt ingesloten binnen de motorbehuizing zonder de mogelijkheid van ontsnapping in de externe atmosfeer. De maximale oppervlaktetemperatuur van de motor onder foutomstandigheden is 200°C.

Kollmorgen

Kollmorgen is een vooraanstaand bedrijf dat zich specialiseert in de ontwikkeling van bewegingscontrolesystemen over de hele wereld. Het bedrijf, met een geschiedenis die teruggaat tot de vroege 20e eeuw, heeft altijd ingezet op innovatie. Ze bieden een breed scala aan producten aan, waaronder servomotoren, aandrijfsystemen en andere technische oplossingen. Deze producten zijn cruciaal voor verschillende industrieën.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Linkedin5

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.