Twaalfde editie Engineering Event Safety

Platform Industrie & Veiligheid Engineering Event Safety

Er gebeuren nog te veel ongelukken op de werkvloer. Om ze te voorkomen is behalve kennis een gestructureerde aanpak nodig. Op woensdag 30 november 2022 vindt in 1931 Congrescentrum in ‘s-Hertogenbosch de twaalfde editie plaats van het Engineering Event Safety, ook wel bekend als het Safety Event. Het programma omvat plenaire sessies, learnshops en de inmiddels zeer gewaardeerde sessies met Safety doctors, die alle met veiligheid samenhangende vragen beantwoorden. Het programma biedt bovendien genoeg mogelijkheden om op de informatiemarkt in contact te komen met vakgenoten, fabrikanten en toeleveranciers.

Programma Engineering Event Safety

De dag wordt geopend met een plenaire sessie, die wordt verzorgd door Dr. Ming Yang, Assistant Professor of Safety and Security Science aan de TU Delft. Zijn groep heeft een project uitgevoerd over de waarde van veiligheid om inzicht te krijgen in de waarden die worden gehanteerd in het kader van veiligheid. De presentatie bespreekt de belangrijkste bevindingen van het project en nodigt mensen ook uit om in de veiligheidspraktijk over te stappen van op risico’s gebaseerd naar op veerkracht gebaseerd denken.

Een van de learnshops op Engineering Event Safety gaat specifiek over veiligheid rondom robotica. In deze lezing nemen Erwin Rodenburgh en Wim Buysse van ABB de aanwezigen mee in de wereld van robots in industriële omgevingen. Geen enkele installatie is hetzelfde en ook de producten die verwerkt worden kunnen gevaarlijk zijn. De robotarm of besturingskast kan op een moeilijk bereikbare plaats staan of in een omgeving die heel warm of koud is. Door het delen van ervaringen willen de sprekers laten zien hoe ABB omgaat met onvoorziene omstandigheden bij eindklanten met betrekking tot machineveiligheid. Ook geven ze praktische tips voor het verhogen hiervan.

Doelgroep

Het Engineering Event Safety richt zich op een brede groep van functionarissen, om de eenvoudige reden dat veel mensen en partijen op een of andere manier verantwoordelijk of betrokken zijn bij veiligheid op de werkvloer in al zijn facetten. De organisatie noemt daarbij

 • Machinefabrikanten
 • Ontwerpers en constructeurs
 • Arbo-, milieu- en veiligheidsmanagers en -technici
 • Projectmanagers
 • Technisch managers
 • Kwaliteitsfunctionarissen
 • Gebruikers
 • Installatiebedrijven
 • Machineparkbeheerders
 • Onderhouds- en servicemanagers en -technici
 • Werktuigbouwkundigen en elektrotechnici

Meer informatie over het Engineering Event Safety

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie