TÜV SÜD en Yokogawa helpen bij transformatie naar Industrie 4.0

Industry 4.0 SIRI

TÜV SÜD werkt samen met Yokogawa om bedrijven op weg te helpen naar Industrie 4.0. De twee organisaties gaan gezamenlijk industriële bedrijfstransformatie-inspanningen beoordelen op basis van de Smart Industry Readiness Index (SIRI), die transformatieplanning en -implementatie ondersteunt.

Met ongeveer 25.000 medewerkers in meer dan 50 landen behoort TÜV SÜD tot ’s werelds toonaangevende leveranciers van test-, inspectie- en certificeringsdiensten (TIC). De specialisten hebben een breed scala aan expertise in alle aspecten van de maakindustrie waaronder procesoptimalisatie. Dit zorgt ervoor dat alle relevante dimensies volledig en nauwkeurig worden overwogen.

Yokogawa is een belangrijke leverancier van industriële automatiserings- en besturingsoplossingen en combineert hoogwaardige technologie met engineeringdiensten, projectbeheer en onderhoud om in de praktijk bewezen operationele efficiëntie, veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid in industriële installaties te leveren.

Smart Industry Readiness Index (SIRI)

Bedrijven in de maakindustrie die toegang willen krijgen tot de voordelen van het Industrial Internet of Things (IIoT) moeten een toegewijde en holistische benadering toepassen op hun digitale transformatie. De Smart Industry Readiness Index (SIRI) stelt hen in staat om hun digitale volwassenheidsniveau efficiënt te beoordelen en een systematische aanpak te volgen voor het implementeren van transformatie. SIRI is ontwikkeld door de Singapore Economic Development Board (EDB) in samenwerking met TÜV SÜD en andere bedrijven en wordt erkend door het World Economic Forum (WEF). Begin dit jaar werden SIRI-activiteiten overgeheveld van de EDB naar het International Centre for Industrial Transformation (INCIT).

“SIRI streeft een holistische beoordeling na die veel verder gaat dan een snelle controle”, zegt Pascal Gaillot, SIRI-beoordelaar bij TÜV SÜD. In tegenstelling tot veel andere volwassenheidsmodellen richt SIRI zich niet uitsluitend op technologie. In plaats daarvan maakt het model gebruik van een geïntegreerde strategie die ook rekening houdt met de processen en organisatie van een bedrijf en zo informatieve resultaten oplevert. “Naast het beoordelen van de gereedheid van de activiteiten door een gestandaardiseerde kwantificering van looptijden, neemt SIRI locatiespecifieke kostenprofielen en bedrijfsprioriteiten op in de analyse. Deze gestructureerde en alomvattende aanpak resulteert in zeer nauwkeurige prioritering van digitale initiatieven voor het bedrijf”, legt Maurice Houben, SIRI-beoordelaar bij Yokogawa, uit. Zo ontwikkelen bedrijven een stappenplan die het mogelijk maakt om de volgende stappen gericht te plannen – een groot voordeel.

De SIRI-beoordeling is gebaseerd op een raamwerk met een duidelijke structuur; de drie belangrijkste bouwstenen technologie, proces en organisatie rusten op acht pijlers, die zijn onderverdeeld in 16 subcategorieën of dimensies. Dankzij de duidelijke structuur levert de beoordeling in relatief korte tijd informatieve resultaten op, waardoor zelfs sectorspecifieke benchmarking van het volwassenheidsniveau mogelijk is.

De SIRI-applicatie werd voor het eerst getest in verschillende proefprojecten bij bedrijven van verschillende grootte en uit verschillende industrieën, waaronder chemie, elektronica en luchtvaart. Tot op heden is SIRI met succes gebruikt in meer dan 600 bedrijven wereldwijd. “Op basis van onze ervaring zijn we ervan overtuigd dat SIRI kan worden overgedragen naar alle sectoren van de industrie en ten goede komt aan bedrijven van elke omvang, van kleine bedrijven tot multinationals”, legt Pascal Gaillot uit.

Externe, onafhankelijke SIRI-beoordelaars

TÜV SÜD en Yokogawa ondersteunen bedrijven met SIRI-beoordelingen. Ondersteuning door ervaren, onafhankelijke en gecertificeerde SIRI-beoordelaars verhoogt de efficiëntie van de beoordeling en verhoogt de informatieve waarde van de resultaten. “Een belangrijk effect dat vaak over het hoofd wordt gezien, is het creëren van bewustzijn en enthousiasme bij de deelnemers voor de Industry 4.0-concepten en de waarde die ze het bedrijf kunnen brengen”, legt Maurice Houben uit. “Deze bieden een sterke basis voor de verandermanagementaspecten tijdens de implementatie van de transformatie-initiatieven.” De beoordelaars van TÜV SÜD en Yokogawa werken meestal in gemengde teams en dragen de expertise en ervaring bij van een test- en certificeringsbedrijf en een leverancier van procesautomatisering-oplossingen en apparatuur, die beide tot de wereldleiders in hun industriesectoren behoren.

Meer informatie over de Smart Industry Readiness Index en SIRI-beoordelingen door TÜV SÜD en Yokogawa

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.