Thermowell nog veiliger door 2e procesbarrière

Thermowell

Thermowell ITHERM Moduline TM131 meer dan alleen een sensor

Verbeter uw installatieveiligheid met de thermowell ITHERM Moduline dual seal technologie als 2e procesbarrière en voorkom risico’s door onverwachte storingen en gevaarlijke lekkages voor uw werknemers en het milieu.

Bij het meten van de temperatuur in pijpsystemen en tanks zijn thermowells veelal de enige procesbarrière. Een thermowell kan defect raken, denk hierbij aan slijtage door abrasief medium, trillingen uit het proces en corrosie.

Zo’n defect kan er toe leiden dat het procesmedium zich uit het actieve proces onttrekt en in de temperatuuropnemer terecht komt. Als dit gebeurt dan is een extra procesbarrière niet meer aanwezig. Gassen en vloeistoffen hopen zich dan op in de kop van de thermometer en gevaarlijke situaties ontstaan bij het openen van de behuizing, met lekkages naar de buitenwereld als gevolg.

Deze gassen en vloeistoffen kunnen giftig, gevaarlijk of schadelijk zijn en zo ook een potentieel gevaar voor mensen en milieu.

De thermowell iTHERM Moduline TM131 van Endress+Hauser met de gepatenteerde dual seal innovatie is hiervoor een uitstekende oplossing. Het bewaakt de integriteit van de thermowell in het proces door een 2e procesbarrière dat met een speciaal ontwikkelt mechanisme gassen en vloeistoffen insluit.

Bij een defecte thermowell zal het meetsignaal wel actief blijven en worden doorgegeven via een temperatuurtransmitter, de meetinsert zelf zal blokkeren en niet te verwisselen zijn.

De temperatuurtransmitter van de iTHERM Moduline TM131 stuurt vervolgens een signaal via een diagnostic event (NAMUR NE107) naar de controlekamer dat de thermowell defect is, hierdoor kan men gelijk maatregelen nemen om een fabriek of installatie in een veilig toestand te brengen en gevaar voor mens en milieu te voorkomen.

De waarde van de dual seal innovatie verbetert zowel de veiligheid als wel bedrijfsbeschikbaarheid, levert waardevolle diagnostische informatie en voorkomt gevaarlijke situaties voor mens en milieu.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.