The Pallet Network verbetert productiviteit met Panasonic Toughbook

Panasonic Toughbook

The Pallet Network (TPN) heeft haar vorkheftrucks uitgerust met Panasonic Toughbook Android-tablets om haar productiviteit en klantenservice in de zeer competitieve logistieke sector te verbeteren. TPN is het toonaangevende Britse netwerk voor de bezorging van palletvracht en verzond vorig jaar 4,6 miljoen pallets via haar netwerk van 119 regionale transportpartners en meer dan 130 depotlocaties. De belangrijkste hub bevindt zich in Sutton Coldfield en is Europa’s grootste crossdock, dat 57 trailers tegelijk kan lossen en 20.000 pallets per nacht kan verwerken door middel van workflows die zijn geoptimaliseerd met behulp van kunstmatige intelligentie. De overige drie regionale hubs bevinden zich in Preston, Coventry en Northampton.

“Onze heftrucks waren voorzien van verouderde apparatuur die niet meer voldeed,” legt Robert Haigh, IT-directeur bij TPN, uit. “De apparatuur is essentieel voor onze activiteiten en wordt voortdurend door de chauffeurs gebruikt. We hebben dan ook besloten niet alleen de oude hardware te upgraden, maar ook over te stappen op het nieuwste Panasonic Toughbook Android-platform; dit gaf ons ook de mogelijkheid om nieuwere software te implementeren die onze heftruckchauffeurs kunnen gebruiken.”

In samenwerking met de IT-servicepartner Jade Solutions evalueerde het bedrijf de opties. Naast de Panasonic Toughbook en zijn robuuste Android A3-tablet werden alle toonaangevende leveranciers in de branche geanalyseerd. TPN had 150 nieuwe apparaten nodig, waarvan er 130 op vorkheftrucks worden gebruikt.

De cruciale factoren bij de keuze van de nieuwe apparatuur besloegen drie focusgebieden. Het eerste was de robuustheid en betrouwbaarheid van de hardware in de uitdagende werkomgeving. Ten tweede moest de configuratie zo zijn dat de intern ontwikkelde softwaretoepassing van TPN voor het beheren en verplaatsen van de pallets probleemloos functioneerde. En ten slotte werd gekeken naar het beheergemak en de ondersteuning van de apparatuur op lange termijn.

“De Panasonic Toughbook stak met kop en schouders boven de rest uit,” zei Haigh. “De Toughbook-tablet scoorde beter op robuustheid, configuratie en betrouwbaarheid en dat allemaal in een mooi, functioneel ontwerp.”

De uitrol verliep soepel en de nieuwe apparaten zijn goed ontvangen door de gebruikers. “De chauffeurs merkten meteen de hogere snelheid en de betere connectiviteit. Er zijn nu praktisch geen blindspots meer, wat ons echt tijd bespaart en de productiviteit van onze chauffeurs verhoogt. Belangrijk is ook dat we geen tijd of geld hoefden te besteden aan het opleiden van de chauffeurs om de apparaten te gebruiken. Het werkt allemaal heel intuïtief. Ze gingen gewoon naar de heftrucks en begonnen de nieuwe oplossing meteen te gebruiken.”

TPN is van plan om de apparatuur in de toekomst ook voor andere doeleinden in de hub te gaan gebruiken. De Panasonic Toughbook kan eenvoudig worden losgekoppeld uit de heftruck en met de hand worden bediend bij supervisorcontroles, yard management en ingangscontroles. “We hebben nu een oplossing die ideaal is voor onze werkomgeving en waarop we kunnen vertrouwen om het werk te doen, zodat we ons kunnen concentreren op het leveren van een snelle, transparante en concurrerende service aan onze klanten,” concludeerde Robert Haigh.

De volledige case study van de The Pallet Network is hier te bekijken.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.