Nieuwe Smart Pallet Mover voor de productielogistiek

Smart Pallet Mover

Nieuwe Smart Pallet Mover van Interroll zorgt voor prestatieverbetering van de productielogistiek

Niet de prestaties van moderne productiemachines, maar juist hun materiaaltoevoer biedt momenteel de beste mogelijkheden voor verdere productiviteitsstijgingen in industriële bedrijven. Met de nieuwe Smart Pallet Mover (SPM) brengt Interroll een bekroonde oplossing op de markt die als flexibel en modulair palletbeheersysteem kan worden aangepast aan de meest uiteenlopende toepassingsvereisten in de industriële productie.

De klant- en gebruikersvoordelen van de Smart Pallet Mover zijn indrukwekkend: Gebruikers kunnen nu eindelijk werkprocessen al automatiseren vóór de machineproductie. Daarmee kunnen handmatige activiteiten in veiligheidskritische zones vermeden worden en kan de palletwerkstroom gemanaged worden door op het juiste moment te bufferen, te sorteren, te sequencen en te transporteren. Dit zorgt voor een aanzienlijke vermindering van machinestilstand, die weer resulteert in een optimalisatie van de return-on-investment (ROI) van de machineproductiecellen. Hierdoor worden niet alleen kostbare productieonderbrekingen bij de materiaaltoevoer naar de machines geëlimineerd, maar ook het risico op ongevallen tijdens bedrijf. Hierdoor zijn productiviteitsstijgingen mogelijk tot 30 procent vergeleken met handmatige handling.

Ideale aanvulling voor onbemande transportsystemen

De Smart Pallet Mover is een palletbeheeroplossing voor het automatiseren van pallettransport in de omgeving van productiemachines en voor productiegerelateerde picking- en sequencingprocessen, die ook kan worden toegepast in Industrie 4.0 omgevingen. De SPM is ontworpen voor het transporteren, sorteren en bufferen van dozen of pallets met een gewicht tot 1000 kilo. Het is een mobiel en autonoom werkend materiaalstroomsysteem dat bijvoorbeeld kan worden gebruikt als kostenefficiënte aanvulling op of vervanging van vorkheftrucks of automated guided vehicles (AGV’s).

De Smart Pallet Mover bestaat uit verschillende modules. Centraal staat een mobiele unit (SM1000 Mover) die onder de niet-aangedreven transportsecties doorloopt en daarop liggende pallets verplaatst. Een transferwagen (SM2000 Transfer Car) die over een rail rijdt, kan de pallets tussen parallelle transportsecties transporteren.

“Met deze platformoplossing, ongeëvenaard op de wereldmarkt, boren wij voor onze klanten en gebruikers het omvangrijke productiviteitspotentieel aan dat door het productiegerelateerde automatiseren van palletbeheer wordt geboden. Een gebruiksvriendelijke 3D onlinetool, de SPM Layout Configurator & Pallet Flow Simulator, zorgt voor snelle en eenvoudige systeemconfiguratie en voor computersimulatie van de geplande werking”, aldus Jens Strüwing, Executive Vice President Products & Technology bij Interroll.

De flexibiliteit van deze innovatieve oplossing, het gebruik van bewezen technologieën en de zeer korte terugverdientijd garanderen dat gebruikers hun concurrentiepositie aanzienlijk kunnen verbeteren. Zoals alle Interroll producten is ook de Smart Pallet Mover uiterst eenvoudig te installeren, te bedienen en te onderhouden. De modulaire plug-and-play oplossing kan dus zonder langdurige productieonderbrekingen in bedrijf worden genomen, ook bij moderniseringsprojecten. Netwerkmogelijkheden op basis van wereldwijde datastandaarden, zoals REST API en JSON zorgen voor maximale compatibiliteit en gebruiksgemak. De transportbandmodules kunnen, indien nodig, zeer eenvoudig opnieuw worden geconfigureerd. Dankzij in hoogte verstelbare steunen is zelfs installatie van het systeem op oneffen vloeren mogelijk.

Winnaar van de Red Dot Award en genomineerd als ‘Best of Logistics’ voor de IFOY Award
Nog voor de officiële marktintroductie won de Smart Pallet Mover al twee internationaal gerenommeerde prijzen, waaronder de Red Dot Award, Product Design 2021, voor de uitzonderlijke designkwaliteit en mate van innovatie. Tegelijkertijd werd Smart Pallet Mover in maart 2021 door de onafhankelijke experts van de International Intralogistics and Forklift Truck of the Year Award (IFOY AWARD) verkozen als finalist van deze wereldwijd gerenommeerde intralogistiekprijs.

Met dit nieuwe aanbod houdt Interroll rekening met het feit dat productiemanagers zich steeds meer op material handling richten, zoals blijkt uit de enquête ‘Production Logistics in Medium-Sized Businesses’, die Interroll vorig jaar publiceerde: De gemiddelde automatiseringsgraad van het intern transport bij de ondervraagde bedrijven bedroeg slechts 53 procent. Bijna een op de tien bedrijven (9 procent) had een automatiseringsgraad van minder dan 25 procent.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.