TBI kiest voor HVO brandstof als stap naar emissieloos bouwen

HVO brandstof

Vanaf 1 oktober 2023 gaat TBI een significante verandering doorvoeren op al haar bouwplaatsen. Het bedrijf zal uitsluitend gebruikmaken van HVO brandstof voor het materieel met brandstofmotoren. Deze overgang markeert een belangrijke stap in de duurzaamheidsdoelstellingen van TBI, door het verminderen van de CO2-uitstoot en het niet meer inzetten van traditionele diesel.

Wat is HVO brandstof?

HVO brandstof, of Hydrotreated Vegetable Oil, is een geavanceerde biodiesel vervaardigd uit plantaardige oliën of vetten. Door deze grondstoffen te behandelen met waterstof, wordt een hoogwaardige, duurzame diesel geproduceerd. HVO brandstof zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot in vergelijking met conventionele diesel. Het is een uitstekende stap in de richting van duurzamere en milieuvriendelijkere brandstofoplossingen voor transport en zware machines.

De overstap naar HVO brandstof

Het gebruik van deze brandstof is een duidelijke uiting van TBI’s verantwoordelijkheid voor het milieu en de maatschappij. Door de overgang naar HVO brandstof, zal het TBI-materieel bijna 90% minder CO2 uitstoten vergeleken met het gebruik van traditionele diesel.

Dit besluit van TBI sluit naadloos aan op hun toewijding om Net-Zero te bereiken in 2050. In april 2023 heeft TBI deze ambitieuze doelstelling vastgelegd. Hierbij geeft het bedrijf erkenning aan het aanzienlijke aandeel van de wereldwijde CO2-uitstoot gerelateerd aan de gebouwde omgeving. Zoals Bart van Breukelen, voorzitter van de Raad van Bestuur van TBI, opmerkt, ligt deze overgang volledig in lijn met de missie van TBI om te bouwen aan een duurzame en gezonde leefomgeving, zowel nu als in de toekomst.

Toch is TBI zich bewust van mogelijke consequenties. Zoals bij elke stap naar duurzamere oplossingen het geval is, kunnen hogere kosten optreden. Elke overgang brengt uitdagingen met zich mee. TBI is hierop voorbereid. Ondanks deze financiële overweging, blijft TBI toegewijd aan haar missie en de noodzaak om de CO2-footprint te reduceren.

Een tussenoplossing in de transitie naar emissieloos bouwen

Hoewel de overstap naar HVO brandstof een positieve impact heeft op de CO2-uitstoot, is het bedrijf zich ervan bewust dat het een tussenoplossing is in de transitie naar volledig emissieloos bouwen. HVO brandstof heeft op dit moment bijvoorbeeld nog weinig effect op de stikstofuitstoot, een andere belangrijke milieuoverweging. Daarom blijft TBI continu op zoek naar nog betere en meer duurzame oplossingen die een nog minder negatief effect hebben op zowel het klimaat als de natuur.

Meer informatie over TBI

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie