Sterke magneetgedreven pompen

Magneetgedreven pompen

Sundyne HMD introduceert de nieuwe CSI/CSA-lijn, ideaal voor chemicaliën en gevaarlijke stoffen. De magneetgedreven pompen kunnen chemicaliën, oplosmiddelen, giftige en gevaarlijke media verpompen op de meest veilige manier. Leverbare materialen zijn roestvast staal 316, Alloy C en Alloy 20.

Eenvoudige modificatie magneetgedreven pompen

Deze nieuwe pompen zijn modulair opgebouwd en eenvoudig aan te passen aan verschillende procesbehoeften. Door deze grote mate van uitwisselbaarheid is er slechts een beperkte hoeveelheid reservedelen ter ondersteuning nodig. De CSI/CSA-lijn is geschikt voor temperaturen van -40 tot 260°C. Met capaciteiten tot 64m³/u en drukken tot aan 16 bar (CSI) en 18.9 bar (CSA) kunnen deze magneetgedreven pompen voor veel toepassingen ingezet worden.

Veiligheid voorop

De Zeroloss PEEK-scheidingsbus is bedrijfszeker en ongevoelig voor eventuele procesverstoringen. De volledig gesloten behuizing en interne en externe stootringen zorgen voor extra robuustheid. Dit maakt deze CSI/CSA magneetgedreven pompen geschikt voor gevaarlijke, agressieve, hete en waardevolle producten. De NdFeB magneten zijn compacter en sterker dan andere toegepaste magneten.

Energiebesparing

De hydrauliek van deze serie magneetgedreven pompen is opnieuw ontworpen en heeft een hoger rendement in vergelijking tot de voorgaande serie. Tevens heeft de standaard geleverde Zeroloss PEEK- scheidingsbus geen wervelstroomverliezen. Zo sluiten deze nieuwe pompen aan bij de wereldwijde ambitie van energiebesparing en milieubescherming.

De CSI pomp voldoet aan de ISO 2858:2010 afmetingen en ISO 15783:2003 constructievoorschriften. De CSA pomp voldoet aan de ASME 73.3-2015 eisen en maatvoering. Alle magneetgedreven pompen zijn in blok en gekoppelde uitvoering beschikbaar.

Meer informatie bij Geveke Pompen

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie