Stalen precisieassen online configureren en bestellen

Precisieassen

Bij Bosch Rexroth kunnen nu alle standaard stalen precisieassen online worden geconfigureerd. Een volledig assortiment asondersteuningen is eveneens in de configurator geïntegreerd. Met de nieuwe reeks producten die via de online configurator beschikbaar is, kunnen ingenieurs en technici hun assen selecteren, aanpassen en bestellen nadat ze deze in hun CAD-systeem geïmporteerd hebben. Uitgebreide nieuwe opties voor eind- en radiale bewerkingen verdubbelen het aanbod van configureerbare assen tot een totaal van meer dan 9.000 varianten. Het selectieproces neemt slechts enkele minuten in beslag en een plausibiliteitscontrole helpt fouten bij het invoeren van de configuratie te voorkomen.

Zes nieuwe opties voor ontwerpen precisieassen

De online configurator biedt nu zes nieuwe opties voor de bewerking van de aseinden. Daartoe behoren eindboringen, astap met verbindingstap en binnendraad of binnendraad met vooraf ingestelde pasboring. Afhankelijk van het type as zijn de online configureerbare stalen precisieassen voor lineaire bussen verkrijgbaar in lengtes van 15 tot 6.850 mm en in diameters van 3 tot 110 mm.

Alle varianten as-ondersteuningen online

Naast de individueel configureerbare volle en holle precisieassen zijn nu ook alle varianten met asondersteuningen in de online configurator opgenomen. Deze zijn bedoeld om de as bij het transport van hoge lasten over lange afstanden tegen doorbuigen te beschermen. Met name de mogelijkheden voor de radiale bewerking van as middenstukken zijn uitgebreid. Niet alleen verticale binnenschroefdraad, maar ook doorgaande schroefdraad en boorgaten met of zonder verzinking zijn beschikbaar.

Breed scala van toepassingen

De bijbehorende lineaire bussen kunnen worden gebruikt voor een breed scala van toepassingen. Ze hebben een zeer lange levensduur en bieden een uitstekende loopsnelheid, soepele loop en stijfheid. De standaard stalen uitvoering kan ook worden gebruikt bij temperaturen tot 200 °C. Rexroth lineaire bussen zijn nu verkrijgbaar in talloze verschillende varianten: gesloten of open, corrosiebestendig, met kopse afdichtingen of langsafdichtingen, met of zonder flens of als complete lineaire set.

Ontwerptool precisieassen

Om klanten in staat te stellen snel en eenvoudig de juiste geleidingen of lineaire bussen te kiezen, biedt Rexroth ook de ontwerptool Linear Motion Designer (LMD) aan. Het berekeningsprogramma leidt gebruikers intuïtief door het ontwerpproces en kan de resultaten indien nodig doorgeven aan de online configurator. De volledig digitale toolketen omvat dus het volledige engineeringproces voor stalen precisieassen tot en met de bestelling – inclusief de prijsstelling, het automatisch genereren van de productieorder en het aanleveren van de CAD-gegevens. De orderbevestiging bevat ook een duidelijk materiaalnummer dat kan worden gebruikt om de specifieke as opnieuw te bestellen zonder deze opnieuw te hoeven configureren. De gebruiker ontvangt ook meteen de bijbehorende 2D- en 3D-CAD-gegevens.

Meer informatie bij Bosch Rexroth

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.