Nieuw: bewaking beschermde ruimtes ook voor roboticatoepassingen

Roboticatoepassingen

Met radarsystemen bewaakt u beschermde ruimtes ook veilig als optische sensoren hun grenzen bereiken. Dankzij hun ongevoeligheid zijn ze uitstekend beschermd tegen externe invloeden zoals stof, vuil, regen, licht, vonken of trillingen. Ze zijn daarom vooral geschikt voor gebruik buiten, in de zware industrie of in de houtverwerkende industrie.

De veilige radarsensor PSENradar biedt samen met de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 de optimale oplossing voor de veilige bewaking van beschermde ruimtes onder zware gebruiksomstandigheden. Vanaf nu worden naast buitentoepassingen en gebieden in de hout- en metaalbewerking ook roboticatoepassingen beveiligd, omdat de oplossing een hogere veiligheidscategorie cat. 3/PL d heeft. Hiervoor zijn de nieuwe radarsensoren PSEN rd1.2 en de nieuwe verwerkingseenheid PSEN rd1.x I/O PN beschikbaar. Bovendien garandeert de functie “Self Teaching Background” dat er tijdens de werking veranderingen binnen de waarschuwings- of beschermde ruimte kunnen worden aangebracht zonder dat het opnieuw configureren nodig is. Profiteer daarbij van de hogere beschikbaarheid. Meer interfaces zoals Ethernet en Profisafe maken ook het eenvoudige gebruik in bijvoorbeeld retrofittoepassingen mogelijk.

Eenvoudig configureren met de PSENradar configurator

Voor de snelle inbedrijfstelling vindt het selecteren en configureren van de sensoren eenvoudig via de passende configurator plaats. De veilige radarsensoroplossing omvat afhankelijk van de toepassing maximaal zes radarsensoren, een besturingseenheid en de configureerbare veilige kleine besturing PNOZmulti 2.

Roboticatoepassingen PSENradar

Afhankelijk van de grootte van de te bewaken zone kan voor elke sensor de passende beschermde ruimte worden gedefinieerd. Deze is afhankelijk van de positie, installatiehoogte en helling van de sensor. In aanvulling op de beschermde ruimte kan er ook een waarschuwingsruimte geconfigureerd worden. Als een persoon de waarschuwingsruimte binnendringt, kan dit bijvoorbeeld door een optisch signaal worden gemeld. Zo kan de productiviteit van de installatie altijd hoog worden gehouden.

Voordelen

  • Hogere veiligheidscategorie cat. 3/PL d maakt beveiliging van roboticatoepassingen mogelijk
  • Hoge flexibiliteit dankzij geoptimaliseerde sensoruitlijning en individuele configuratie van beschermde ruimtes
  • Openheid voor retrofittoepassingen dankzij meer interfaces
  • Alles van één leverancier: totaaloplossing inclusief conformiteitsbeoordeling

Kijk voor meer informatie op Pilz

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie