Spectaculair: blikseminslag veroorzaakt explosie bij olie raffinaderij LA (video)

Blikseminslag

Een verwoestende explosie bij een olie raffinaderij werd veroorzaakt door een blikseminslag op zaterdagmiddag. Een beveiligingscamera legde het moment vast waarop de bliksem een naphthatank raakte, gevolgd door een hevige explosie die de omgeving opschrikte. Het incident vond plaats bij Calcasieu Refining en werd de volgende ochtend onder controle gebracht.

De schokkende beelden van de blikseminslag en explosie, gedeeld door The Secret Firefighter UK, tonen de kracht van de natuur en de verwoestende gevolgen ervan. Nadat de bliksem de tank trof, volgde een plotselinge en overweldige ontploffing. De vlammenzee die uit de raffinaderij opsteeg, zorgde voor paniek bij de omwonenden. Als voorzorgsmaatregel werden bewoners in de nabijheid van de raffinaderij geëvacueerd. Gelukkig zijn er geen meldingen van verwondingen als gevolg van het incident. Het snelle optreden van de brandweerlieden zorgde ervoor dat de brand de volgende ochtend onder controle was.

De impact van dit incident met blikseminslag benadrukt de gevaren waarmee de industrie te maken heeft, zelfs in de meest onverwachte omstandigheden. Olie raffinaderijen nemen strikte veiligheidsmaatregelen om dergelijke voorvallen te voorkomen, maar soms kan de kracht van de natuur onvoorspelbaar zijn.

De autoriteiten zullen een grondig onderzoek uitvoeren om de exacte oorzaak van de explosie te achterhalen en mogelijke verbeteringen in de veiligheidsprotocollen te identificeren. Dit incident herinnert ons eraan dat risicobeheer en waakzaamheid belangrijk zijn in de industrieën die met dergelijke potentieel gevaarlijke materialen werken.

Naphtha wordt meestal gebruikt als grondstof in de petrochemische industrie voor de productie van ethyleen, propyleen, benzine, en andere chemicaliën. Het wordt ook gebruikt als oplosmiddel, verdunner, of grondstof in industriële reiniging, verfafbijtmiddelen, en soms als grondstof voor de productie van plastic producten.

Een naphtha-tank is dus een opslagtank waarin naphtha wordt opgeslagen. Deze tanks zijn meestal gebouwd van staal en zijn ontworpen om grote hoeveelheden van deze vloeistof veilig op te slaan. Het is uitermate belangrijk dat deze tanks goed worden beheerd en onderhouden, aangezien naphtha extreem ontvlambaar is en kan leiden tot grote branden of explosies als het niet op de juiste manier wordt gehanteerd, zoals blijkt uit het voorbeeld uit de video.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.