Slimme systemen APA Group en SPIE om energieverbruik terug te dringen

Slimme systemen buizen

SPIE en APA Group slaan de handen ineen om de nieuwste oplossingen op het gebied van slimme systemen te ontwikkelen en implementeren met als doel het energieverbruik in gebouwen, industrieterreinen en industriële omgevingen inzichtelijk te maken en het energieverbruik te verlagen.

SPIE combineert haar praktijkervaring op het gebied van installatie, realisatie en beheer en onderhoud met de kwalitatief hoogwaardige hard- en software van APA. Deze combinatie zorgt voor een optimale instelling van installaties om de best mogelijke energie- en CO₂-besparing te realiseren.

Via de slimme systemen wordt gemeten en zichtbaar gemaakt waar de energieslurpers in een gebouw zitten. Omdat je verbruikers niet zomaar ‘uit’ kunt zetten, moet je de energiestromen in de installatie aanpassen. Bijvoorbeeld met een batterij-installatie om de pieken af te vangen, of door het slimmer inregelen van een verbruiker.

Jacco Saaman, directeur Business Development en Innovatie bij SPIE, heeft vertrouwen in de samenwerking: ″Kaliteit van meten is erg belangrijk. Met de prducten van APA zijn we in staat om hoogwaardige, kwalitatieve metingen te doen. De meetmomenten liggen zo kort op elkaar dat we een verhoogde informatiestroom binnen krijgen en daar de installatie perfect op aan kunnen passen.″

Artur Pollak, CEO van de APA Group, heeft voor verdere expansie binnen Europa besloten om APA Benelux op te richten. ″Met de multitechnische dienstverlener SPIE is APA in staat om totaaloplossingen op het gebied van slimme systemen aan te bieden in de Benelux en daar buiten.″

Over APA Group

APA Group is een leider in de markt van innovatieve oplossingen voor industrie, gezondheidszorg, gebouwen, smart cities en industriële complexen. Door 20 jaar samen te werken met universiteiten, industrie, overheid, gezondheidsinstellingen en anderen is de APA Group in staat geweest toepasbare soft- en hardwareoplossingen in de markt aan te bieden. Hierdoor zijn tal van succesvolle implementaties gerealiseerd voor klanten als WV, Microsoft Canon, Samsung, Amazon etc. en worden oplossingen standaard toegepast op producten van bijvoorbeeld KUKA en Fanuc.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie