Seeq kondigt Seeq Enterprise & Seeq Team Editions aan

Seeq Enterprise

Seeq Corporation, een toonaangevende aanbieder van geavanceerde analysesoftware voor productie en industriële Internet of Things (IIoT), kondigt nieuwe combinaties van Seeq-functies en -toepassingen aan onder de naam Seeq Team en Seeq Enterprise. Deze edities komen tegemoet aan de behoeften van een breed scala aan klanten, van lokale waterbedrijven tot multinationale chemische, farmaceutische en olie- en gasbedrijven.

De twee nieuwe Seeq-edities functioneren het beste als SaaS-oplossing op AWS of Microsoft Azure. Ze vertegenwoordigen de best practices ten aanzien van kennis en ervaring met honderden Seeq-implementaties in organisaties in de procesindustrie. Voor deze fabrikanten biedt Seeq geavanceerde analytische inzichten om zowel de productie als de bedrijfsresultaten binnen hun organisaties verder te verbeteren.

Seeq Cortex, de nieuwe naam van Seeq Server, is opgenomen in beide edities en vormt de engine die belangrijke functies verzorgt als interfaces met meerdere bronnen en typen van data, beveiliging, schaalbaarheid van berekeningen en andere functies. Seeq Cortex zorgt voor een onmiddellijke en langdurige ondersteuning voor klantgegevensarchitecturen en IT-vereisten.

“Seeq Cortex biedt onmiddellijke toegang tot analytische innovatie met bestaande data-architecturen en silo’s, terwijl het ook roadmaps en strategieën voor klantdata in de cloud ondersteunt”, zegt Steve Sliwa, CEO en mede-oprichter van Seeq Corporation. “Cortex is de ruggengraat van de voorspellende, diagnostische machine learning en beschrijvende analyses die door klanten over de hele wereld worden gebruikt.”

Voordelen

  • Abstractie van gegevensbronnen met snelle connectiviteit met meerdere en diverse tijdreeksen en contextuele gegevensbronnen, waaronder historische en op SQL gebaseerde gegevensbronnen.
  • Berekeningssnelheid met een in hoge mate parallelle en tijdseriespecifieke engine om snelle uitvoering van analyses mogelijk te maken, inclusief gegevensinterpolatie, filtering, opschoning en modellering.
  • Gegevensbeveiliging en toegangscontrole voor gebruikers door integratie met OSIsoft PI voor toegangscontrole op tag-niveau. Organisaties kunnen daarnaast ook hun eigen governance-beleid implementeren.

Seeq Team is geoptimaliseerd voor nieuwe implementaties op één locatie, zoals een waterleidingbedrijf of een elektriciteitscentrale met een beperkt aantal tijdreeksen en contextuele databronnen. Daarnaast ondersteunt Seeq Team het gebruik van Seeq door een werkgroep binnen een grotere organisatie. De snelle en eenvoudige implementatie van Seeq en de daaruit voortvloeiende gunstige ROI onderstrepen daarbij het voordeel van het gebruik van bestaande gegevens en expertise om de productieresultaten te verbeteren.

Seeq Enterprise is ontworpen voor complexe implementaties binnen één fabriek, meerdere locaties of ondernemingen, met in totaal honderden of duizenden gebruikers. Het omvat ondersteuning voor complexere databronnen, zoals data lakes en ERP-systemen, samen met functies voor het integreren van OT- en IT-datascienceteams die initiatieven voor digitale transformatie aansturen.

Functies die specifiek zijn voor Seeq Enterprise

  • Seeq Data Lab is gebouwd op Jupyter Notebooks om gemakkelijke Python-toegang tot Seeq-functionaliteit en tot de enorme bibliotheek van open source-modules en algoritmen mogelijk te maken.
  • Onbeperkt aantal gebruikers: Seeq Enterprise kent geen limiet op het aantal gebruikers.
  • Meer en complexe databronnen: Seeq Enterprise ondersteunt tot 10 verbindingen, inclusief databronnen zoals data lakes, ERP en niet-SQL databases.
  • Ondersteuning van audit trails: Seeq Enterprise bevat functies en beheertools voor klanten in gereguleerde industrieën, inclusief ondersteuning voor CFR Part 11.
  • Tools voor gegevensvisualisatie: Seeq Enterprise ondersteunt gegevensintegratie met BI- en procestoepassingen zoals Tableau, PowerBI, Spotfire en OSIsoft PI Vision.

Naast ondersteuning voor grote implementaties met Seeq Enterprise, kent Seeq ook een licentieoptie voor indirect gebruik van Seeq via de REST API en gerelateerde softwareontwikkelingskits voor Java, C# en Python, evenals connectiviteit met meer dan 10 bedrijfsgegevensbronnen. Deze licentie – Seeq Strategic Agreement geheten – is bedoeld voor klanten die een meerjarige verbintenis aangaan met Seeq om over dit soort uitgebreide voorzieningen te kunnen beschikken.

“Seeq introduceert continu aantrekkelijke analyseoplossingen voor eindgebruikers in de procesindustrie en Industry 4.0-projecten”, zegt Janice Abel, Principal Analyst bij ARC Advisory Group. “Organisaties die investeren in IIoT en Smart Manufacturing hebben heel duidelijk behoefte aan snellere en betere inzichten. Seeq speelt hier heel goed op in.”

De snelle groei van Seeq wordt gedeeltelijk aangewakkerd door de samenwerking met en ondersteuning van cloud-based computing. Seeq is beschikbaar op AWS en is een AWS Industrial Competency Partner. Op Microsoft Azure is Seeq sinds 2019 beschikbaar in de Azure Marketplace. Het bedrijf werd vorig jaar erkend als 2020 Microsoft Energy Partner of the Year Finalist.

Seeq is beschikbaar via een wereldwijd partnernetwerk van systeemintegratoren, dat naast de directe verkooporganisatie in Noord-Amerika en Europa ook training en verkoopondersteuning biedt voor Seeq in meer dan 40 landen. Bezoek seeq.com voor meer informatie over Seeq.

Over Seeq Corporation

Seeq, opgericht in 2013, stelt productieorganisaties in staat om snel inzichten in data te vinden en te delen. Industrieën als olie en gas, farma, chemie, nutsvoorzieningen, hernieuwbare energie en tal van andere verticale branches vertrouwen op Seeq om de productieresultaten te verbeteren, waaronder opbrengst, marges, kwaliteit en veiligheid. Het hoofdkantoor van Seeq is gevestigd in Seattle. Seeq is een particulier, virtueel bedrijf met werknemers en partners in de Verenigde Staten, Azië, Canada, Europa en Zuid-Amerika.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.