IXON introduceert SecureEdge Pro: nieuwe standaard in edge gateways

SecureEdge Pro gateway

IXON heeft de lancering aangekondigd van hun nieuwste edge gateway, de SecureEdge Pro. Deze geavanceerde gateway maakt het voor machinebouwers eenvoudiger en veiliger om hun machines en klanten te verbinden. De SecureEdge Pro gateway is een integraal onderdeel van IXON’s uitgebreide industriële IoT-oplossing, die bestaat uit een cloudplatform, geïntegreerde remote access hardware en diverse apps die waarde toevoegen aan het proces.

SecureEdge Pro gateway met een veilige en betrouwbare verbinding

Met de SecureEdge Pro gateway legt IXON de lat voor veilige machineconnectiviteit hoger. Een belangrijke veiligheidsmaatregel die de SecureEdge Pro ondersteunt, is netwerksegmentatie. Deze gateway biedt de mogelijkheid om het fabrieksnetwerk fysiek te scheiden van het internet via een specifieke OT-poort. Daarnaast voldoet de gateway aan de IEC 62443-norm, wat de veiligheid van machineconnectiviteit aanzienlijk verbetert.

Edge computing en Docker ondersteuning

De SecureEdge Pro gateway biedt uitgebreide edge computing mogelijkheden. Dit is ideaal voor real-time analytics en machine learning toepassingen. Een opvallend kenmerk van deze gateway is de ondersteuning voor Docker containers. Via de IXON Marketplace zijn meer dan tien Docker apps beschikbaar voor installatie. Dit maakt het voor machinebouwers eenvoudig om lokaal intelligentie toe te voegen aan hun machines, waardoor hun productieprocessen verder geoptimaliseerd kunnen worden.

Gebruiksvriendelijke bediening

Een ander voordeel van de SecureEdge Pro gateway is het gebruiksvriendelijke touchscreen. Dit scherm geeft gebruikers snel toegang tot veelgebruikte instellingen en biedt de mogelijkheid om machineverbindingen in realtime te controleren. Het compacte, industriële ontwerp van de gateway, dat geschikt is voor DIN-railmontage, zorgt bovendien voor een eenvoudige installatie en efficiënte set-up.

Beschikbare varianten SecureEdge Pro gateway

De SecureEdge Pro gateway is verkrijgbaar in vier verschillende varianten: Ethernet, 4G/LTE, Wi-Fi en een combinatie van deze opties. Hierdoor kunnen machinebouwers de gateway kiezen die het beste past bij hun specifieke behoeften en werkomgeving.

De SecureEdge Pro gateway van IXON biedt machinebouwers een veilige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke manier om verbonden te blijven met hun machines en klanten gedurende de gehele levenscyclus van de machine. Dit terwijl ze tegelijkertijd hun productieprocessen kunnen optimaliseren.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.