Samenwerking koolstofarme energieoplossingen bp en Schneider Electric

Koolstofarme technologie koolstofuitstoot

bp, het wereldwijd geïntegreerde energiebedrijf, heeft de handen ineen geslagen met Schneider Electric, leverancier van energiebeheer en automatisering. Gezamenlijk tekenden zij een memorandum van overeenstemming (MoU) om klanten met een hoge uitstoot te helpen koolstofarm te worden.

bp en Schneider Electric bundelen hun vaardigheden en capaciteiten om tot geïntegreerde energieoplossingen te komen voor zowel steden als commerciële en industriële klanten. De focus ligt hierbij op sectoren die moeilijk koolstofarm te maken zijn, zoals vervoer met hoge CO2-uitstoot en zware industrie.

De complementaire vaardigheden van bp en Schneider Electric op het gebied van advies, ontwerp, bouw en exploitatie van koolstofarme energiesystemen worden ingezet om bedrijven te helpen hun CO2-doelstellingen sneller te behalen. Daarnaast doen bp en Schneider Electric onderzoek naar bedrijfsmodellen waarmee de klant kan besparen op complexiteit, risico en kapitaalinvesteringen rond decarbonisatie. Deze modellen berusten op exploitatie van de energiesystemen als dienst voor de klant.

William Lin, Executive Vice-President region, cities and solutions bij bp stelt: “De expertise van Schneider Electric vult bp goed aan, waardoor er voor ons meer mogelijkheden ontstaan om gezamenlijk energiesystemen koolstofarm te maken. Door de capaciteiten van bp op het gebied van energievoorziening te combineren met de microgrid- en energiebeheertechnologieën van Schneider Electric, kunnen we samen schone, efficiënte en veerkrachtige oplossingen bieden om beter aan de behoeften van onze klanten te voldoen.”

“Veel van onze klanten zijn op zoek naar innovatie en expertise om te decarboniseren,” aldus Barbara Frei, Executive Vice President Industriële Automatisering bij Schneider Electric: “Samen met bp kunnen we technologische oplossingen bevorderen en belangrijke markten aanpakken. Zo helpen we deze klanten sneller energieneutraal te worden.”

Schneider Electric levert expertise op het gebied van decarbonisatie en elektriciteit 4.0-technologieën om koolstofbesparende energiesystemen te ontwerpen en exploiteren. Het microgrid-platform van Schneider integreert hernieuwbare energie, betrouwbare back-upsystemen zoals batterijopslag, infrastructuur voor elektrische voertuigen en bijbehorende energiediensten voor de detailhandel.
bp brengt duurzame technologieën en bedrijven samen. Denk aan zonne-energie, windenergie, waterstof, biobrandstoffen en elektrische laadpalen, om innovatieve, koolstofvrije energieoplossingen op grote schaal aan te bieden. Hiermee helpt bp steden en grote ondernemingen hun CO2 uitstoot te verminderen.

bp en Schneider zullen samenwerken aan geïntegreerde oplossingen en technologieën die een antwoord bieden op de meest complexe energie-uitdagingen van vandaag en morgen, met als missie: toewerken naar een energieneutrale wereld voor iedereen.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.