’s werelds eerste UL-gecertificeerde type 3 veiligheidslichtschermen

Veiligheidslichtschermen

Veiligheidslichtschermen PSENopt II van Pilz: ’s werelds eerste UL-gecertificeerde type 3 lichtschermen voor de VS en Canada – markt open voor type 3!

De veiligheidslichtschermen PSENopt II type 3 van Pilz zijn de eerste ter wereld met een certificering van de wereldwijd opererende keuringsinstantie Underwriters Laboratories (UL), die zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Northbrook heeft. De certificering bevestigt dat de veiligheidslichtschermen aan de nationale veiligheidsnormen van de VS en Canada voldoen. Daarvan profiteren machinebouwers, vooral als ze naar deze markten exporteren.

Veiligheidslichtschermen PSENopt II type 3 hebben het certificeringsproces van UL, een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van veiligheidswetenschappen, succesvol doorlopen. De UL-certificering helpt bedrijven of gebruikers bij het introduceren van hun producten en systemen op de Noord-Amerikaanse markt. Daarvan profiteren klanten ter plekke, omdat de inbedrijfstelling sneller kan plaatsvinden.

Al sinds 2016 de enige voor type 3 toepassingen

Met de in 2016 als wereldprimeur voor deze veiligheidscategorie geïntroduceerde veiligheidslichtschermen PSENopt II type 3 kunnen toepassingen van de veiligheidscategorie Performance Level d (PL d) eenvoudig worden uitgevoerd. Dat bespaart uiteindelijk kosten, omdat er niet hoeft te worden overgedimensioneerd.

Wereldwijd uniek, ook schokbestendig

De productfamilie van de veiligheidslichtschermen PSENopt II zorgt ervoor dat er veilig in het productieproces kan worden ingegrepen. Afhankelijk van de eisen bieden veiligheidslichtschermen PSENopt II volgens EN/IEC 61496-1/-2 “Veiligheid van machines – Aanrakingsvrije elektrische beveiligingsinrichtingen” vinger-, hand- en lichaamsbescherming. Bovendien beschikken de veiligheidslichtschermen van Pilz als enige op de markt over een schokbestendigheid van 50 g. De extreem schokbestendige lichtschermen zijn daardoor ideaal voor zware industriële omgevingen. Met name ook in robottoepassingen en bij verpakkingsmachines en persen zorgen ze voor productieve veiligheid. Zo bieden PSENopt II meer flexibiliteit met het oog op hun plaats van gebruik.

In combinatie met besturingstechniek van Pilz – bijvoorbeeld de veilige configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 – vormen veiligheidslichtschermen PSENopt II een veilige en economische totaaloplossing voor alle branches en toepassingsgebieden.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.