’s Werelds eerste hoverbike voor iedereen te koop (video)

Hoverbike

XTURISMO is ’s Werelds eerste hoverbike en maakte onlangs zijn eerste vlucht in de Verenigde Staten. De hoverbike werd getoond op de Detroit Motor Show en uitgeprobeerd door de medevoorzitter van de vakbeurs. Zijn reactie na de vlucht spreekt boekdelen. De hoverbike is al te koop in Amerika.

De Xturismo hoverbike: een nog nooit eerder gezien ontwerp

Het futuristische voertuig straalt een inventief design uit door zes ventilatorbladen te dragen – twee mega bladen aan de voor- en achterkant, die helpen bij het optillen van de fiets, en vier kleinere om de richting te ondersteunen. De hoverbike haalt zijn kracht uit vier elektrische motoren, die samenwerken met een reguliere benzinemotor, en samen de Xturismo een bereik van 40 kilometer geven. Het prachtige beest draagt zijn strakke rondingen door de lucht als een soort futuristisch insect, en als dat geen gespreksonderwerp is, weten we niet wat wel.

Bovendien beweerd de bouwer dat de bike tot 40 minuten in de lucht kan blijven op een enkele lading. Daarnaast kan het een gewicht van 100 kg dragen tijdens het vliegen. Dus, naast snelheid, biedt de hoverbike ook een indrukwekkende vliegtijd en draagvermogen.

De eerste hoverbike ter wereld is verkrijgbaar in zwart, rood en blauw en kost maar liefst $777.000. Als je wacht op de release van de Xturismo hoverbike in de VS, heb je geluk, want het is gepland om in 2023 in de VS te lanceren. Je hebt zeker een flinke som geld nodig om dit unieke motorvoertuig aan te schaffen, maar als je geen $777.000 op zak hebt, heb je ook nog geluk.

Arewins Technologies is van plan om in 2025 een kleinere elektrische editie uit te brengen, voor een veel redelijkere $50.000. Ja, als je erover nadenkt, is $50.000 een flink bedrag voor een fiets, maar in ieder geval hoeven kopers niet meer dan driekwart miljoen dollar neer te tellen.

Is de Xturismo hoverbike weg- (of lucht-)wettig? Helaas, nog niet

De Xturismo is momenteel niet geschikt voor de weg. Sterker nog, het is nog niet eens wettelijk toegestaan op de weg. Bij de eerste demonstratie werd de hoverbike op afstand bestuurd. Daarom is duidelijk dat er straatervaring nodig is voordat dit voertuig algemeen geaccepteerd wordt.

Shuhei Komatsu, de oprichter van Aerwins Technologies, is van mening dat kopers de Xturismo hoverbike zullen aanschaffen voor recreatie. Daarnaast denkt hij dat overheden het zullen gebruiken voor wetshandhaving en inspectie van grote infrastructuren. Dit geeft aan dat de Xturismo hoverbike een brede en gevarieerde doelgroep heeft. Het kan dienen als een gespreksonderwerp, maar ook nuttig zijn voor overheidsprojecten. Kortom, de hoverbike is een spannende innovatie voor de toekomst.

Onpraktisch?

Het lijkt misschien onpraktisch om te denken dat we binnenkort allemaal op een hoverbike door de stad zullen vliegen. Echter, de realiteit komt steeds dichterbij. Bedrijven zoals Aeromobil, Samson Sky en Jetson ontwikkelen ook luchtvoertuigen. Ze hebben de intentie om deze binnenkort klantklaar te maken. Neem bijvoorbeeld Aeromobil. Hoewel de vliegende auto er cool uitziet, heeft het niet de unieke mega-ventilatoren van de Xturismo. Dit maakt de Xturismo uniek en wekt enthousiasme op voor de toekomst.

Het is verbazingwekkend om te overwegen dat hoverbikes en vliegende auto’s op een dag de straten kunnen domineren. Hoewel dit nog even kan duren, is het toch fascinerend om te zien hoe deze futuristische voertuigen tot leven komen. Maar het is nog steeds behoorlijk cool om te zien dat deze futuristische voertuigen tot leven worden gebracht. Binnenkort leven we misschien in een wereld waar de Xturismo Hoverbike talloze Ford Rangers overtreft die over de wegen scheuren. Wie weet, misschien vliegen we allemaal wel sneller op een Xturismo dan we denken.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.