RS Components: toonaangevende distributeur in technische innovaties

RS Components

In de loop der jaren heeft technologische evolutie een centrale rol gespeeld in de wereld van engineering. Als je aan technische producten denkt, is er één naam die onmiddellijk in gedachten komt: RS Components. In een bescheiden Engelse garage, rond 1937, begon de legendarische reis van RS Components. Deze pioniers richtten zich op het snel leveren van diverse radio-onderdelen. Met de overtuigende slogan: “A replacement for every job and a 24 hours’ service on top of it!” hebben ze zichzelf neergezet als de standaard voor uitmuntendheid in hun vakgebied.

RS Components

Fast-forward naar nu, en RS Components heeft zichzelf getransformeerd tot de meest prominente distributeur van technische en mechanische componenten op wereldwijde schaal. Hun imposante catalogus van meer dan 600.000 producten is een testament van hun streven naar diversiteit en innovatie. En het meest opmerkelijke? Bijna al deze producten zijn binnen 24 uur beschikbaar. Echter, hun expertise strekt zich niet alleen uit tot elektronica en mechanica. Ze hebben hun horizon verbreed naar gebieden als automatisering, elektrotechniek en zelfs handgereedschappen en onderhoudsmiddelen. Dit maakt RS Components de ideale online one-stop-shop voor elke engineer.

Introduceren van het kwaliteitsmerk: RS PRO

In hun zoektocht naar innovatie introduceerde RS Components hun eigen merk, ‘RS PRO’. Een perfecte balans van topkwaliteit tegen een betaalbare prijs, uitgerust met hun eigen keurmerk en drie jaar garantie. Hans de Vries, de Countrymanager voor de Benelux, legt het belang hiervan uit: “RS PRO bedient degenen die kwaliteit en kostenbesparing waarderen, zonder noodzakelijk vast te houden aan A-merken.”

De bedrijfsgroei van RS Components tijdens de coronapandemie is niet onopgemerkt gebleven. Hun onderscheidende kenmerken – een uitgebreid assortiment, indrukwekkende voorraadniveaus, gebruiksvriendelijke online ervaring en uitzonderlijke technische ondersteuning, gecombineerd met hun snelle levering, hebben hen tot een favoriet gemaakt bij vele nieuwe klanten. De Vries erkent dit succes: “De laatste jaren heeft de markt onze waardevolle dienstverlening herkend en gewaardeerd.”

Het bedrijf heeft niet alleen geprofiteerd van hun uitgebreide inventaris, maar ook van hun twee decennia ervaring als online distributeur van technische en mechanische componenten. Dit gaf hun klanten de mogelijkheid om naadloos over te stappen naar online aankopen, een welkome verandering van de traditionele manieren van bestellen en afhalen.

RS Components DesignSpark

Tot slot belicht De Vries een ander opmerkelijk aspect van RS Components: DesignSpark. Dit kosteloze CAD-pakket, ondersteund door RS Components, is een gamechanger voor het ontwerpen van elektronica en 3D-tekeningen van mechanische constructies. Bovendien, rondom DesignSpark, is een kennisplatform gecreëerd waar technici elkaar digitaal kunnen ontmoeten en inzichten kunnen delen. RS Components hecht groot belang aan kennisdeling en het inspireren van opkomende talenten in de technische wereld. Dit wordt weerspiegeld in de toewijding van mensen zoals De Vries, die actief technische projecten op diverse onderwijsinstellingen ondersteunen.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie