Matrijs laten maken voor kunststof producten

Matrijsmaker

Heeft u voor uw productontwikkeling wel eens matrijzen nodig? Kies dan voor een specialist zodat u zeker weet dat u kwaliteit krijgt. Voor wat voor type product u een matrijs nodig heeft, er is altijd wel een oplossing te vinden en de matrijsmaker denkt graag met u mee.

Matrijsmaker die met u meedenkt

Heeft u in uw productieproces regelmatig hoogwaardige matrijzen nodig om een probleemloos productieproces te kunnen waarborgen? Dan is het zaak dat u de beste matrijzenmaker kiest die niet alleen de matrijs (ook wel mal genoemd) voor u kan verzorgen maar ook met u meedenkt in het hele proces dat eraan voorafgaat. Want juist het proces voorafgaand aan de productie van de matrijs is van groot belang voor de kwaliteit van de mal, en daarmee van het eindproduct dat u produceert of laat produceren.

Kwaliteitsmatrijzen laten maken

Een matrijs laten maken voor kunststof spuitgieten is een dure investering in uw productieproces die echter wel noodzakelijk is om een constante kwaliteit van uw producten te garanderen. Daarom is het van belang dat u kwalitatief de beste matrijs krijgt. Veel ondernemingen die productie hebben waarbij kunststofspuitgieten onderdeel is van het productieproces kiezen daarom voor een ervaren matrijzenmaker zoals Acodeq uit de Groningse plaats Leek.

ISO-certificering

De Groningse matrijsmaker met meer dan 25 jaar ervaring in spuitgieten heeft een ISO-9001 certificering die het handhaven van optimale processen en het waarborgen van de kwaliteit van de producten waarborgt. U weet daardoor dat u een hoogwaardige matrijs zult krijgen die voldoet aan al uw wensen en een probleemloze productie in grotere of kleinere series waarborgt.

Speciaal water voor de beste matrijzen

Water is belangrijk in het productieproces van matrijzen. Het wordt gebruikt om de matrijs af te laten koelen. Specifieke eigenschappen van water kunnen zowel het eindproduct als de matrijs aantasten. Daarom maakt Acodeq gebruik van externe experts van waterbehandelingsbedrijven om regelmatig de hardheid van het te gebruiken water te testen. Daarnaast wordt er door de matrijzenspecialist een speciale vloeistof aan het water toegevoegd waardoor corrosie op de matrijzen wordt voorkomen. Ook het inregelen en consequent controleren van de temperatuur van het water is van groot belang voor de continuïteit van het productieproces. Hiermee wordt de levensduur van de matrijzen verlengd. Daarmee is ook het watermanagement in de productie van de mal een belangrijk kwaliteitscriterium die er voor zorgt dat u hoogwaardige mallen zult ontvangen.

Maatwerk in matrijzen

Elk productieproces is anders en heeft zijn eigen eisen en benodigdheden. De specialist in het maken van kunststofspuitwerk matrijzen denkt daarom graag met u mee in het hele proces, van begin tot het einde. De producten worden dan ook afgestemd op uw wensen en behoeftes en worden ontworpen voor zowel grote als kleine series. Ook het ontwerp zelf van de matrijs kan de matrijzenspecialist voor zijn rekening nemen. U wordt door dit stukje maatwerk dan ook volledig ontzorgd, want ook het onderhoud van de matrijs, ten einde een goede kwaliteit te kunnen handhaven, wordt voor u verzorgd.

Van ontwerp van de matrijs tot de productie en het onderhoud ervan moet alles kloppen om de beste matrijs voor de beste kunststofspuitgietproducten te krijgen. Daarom kiest u het beste voor een specialist in matrijzen.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.