Procestechniek best betaald, industrietechniek in top 10

Industrietechniek

Een mbo-opleiding procestechniek levert je financieel het meeste op. Een diploma industrietechniek van een mbo levert je genoeg op om in de toptien van best-betaalde starterssalarissen te komen. Dat blijkt uit de Keuzegids 2022 voor het mbo.

De keuzegids komt elk jaar uit om scholieren die volgend jaar willen gaan studeren te helpen met het maken van hun studiekeuze. Bij die keuze spelen verschillende factoren een rol, zoals het loon. Het vakgebied waarin je het meeste kunt verdienen met een mbo-opleiding, is procestechniek. De Keuzegids bestudeerde de salarissen van mbo’ers die een zogenoemde beroepsopleidende leerweg (BOL) hebben afgerond. Na anderhalf jaar is het salaris van werknemers in de procestechniek het hoogst: bijna 3500 euro bruto voor een 40-urige werkweek.

Ook in de sectoren transport en verpleging zijn deze salarissen hoger. Het personeelstekort in de zorg en het gebrek aan vrachtwagenchauffeurs spelen daar een rol in. Op de negende plaats staat het loon voor mbo’ers met industrietechniek. Zij verdienen gemiddeld 2326 euro bruto.

Dat is nog altijd flink meer dan de beroepsgroepen die aan de onderkant van het spectrum zitten: koks, kappers en schoonheidsspecialisten en dierverzorgers. Zij verdienen tussen de 1500 en 1700 euro bruto

Bron: Technishow

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie