Platinum – de perfecte combinatie van design en prestatie

Platinum

Om gebruikers een steeds breder scala aan opties te bieden, heeft LOVATO Electric haar serie Platinum met enkele belangrijke nieuwe productintroducties uitgebreid. De populaire Ø22mm verchroomde kunststof versie wordt nu aangevuld met een robuuste, slagvaste Ø22mm metalen versie, evenals een Ø30mm vlakke metalen versie met moderne, aantrekkelijke styling.

De hele Platinum-serie is een van de meest uitgebreide op de markt en combineert een elegant, ergonomisch ontwerp met hoge prestaties. Dankzij de hoge beschermingsklasse (IP66, IP67, IP69K en UL Type 4X) en een bedrijfs-temperatuurbereik, van -25°C tot +70°C, is Platinum ideaal voor gebruik in alle omgevings omstandigheden (bijv. panelen gemonteerd in direct zonlicht, scheepsinstallaties en blootstelling aan frequente wascycli onder hoge druk).

De modulariteit van het systeem, met een standaard range drukknoppen, contacten, LED elementen en andere accessoires, vereenvoudigd het voorraadbeheer en maakt het mogelijk om talloze combinaties te creëren. Elke versie heeft zijn eigen onderscheidende kenmerken.

1. Metaal Ø22mm serie LPS

De sterkte van de metalen Ø22mm LPS-versie is de robuuste constructie en slagvastheid, waardoor deze producten geschikt zijn voor installatie in vrijwel elke omgeving.

Dankzij de materialen waaruit ze zijn gemaakt – een legering van aluminium en zink (zamak) voor de behuizingen en polyamide kunststoffen – zijn ze gegarandeerd solide, betrouwbaar en robuust. Maar ze zijn nog robuuster doordat de drukknoppen op het paneel wordt gemonteerd met behulp van een montageadapter die met twee schroeven aan het paneel wordt bevestigd.

2. Vlak Metaal Ø30mm serie LPF

Hoge prestaties zijn een essentiële vereiste, maar wanneer hoge prestaties worden gecombineerd met een stijlvol ontwerp, onderscheidt het resultaat zich van de rest. De nieuwe vlakke metalen versie met een diameter van Ø30mm is de perfecte combinatie van design, functionaliteit en robuuste constructie.

De LPF-versie is gemaakt van dezelfde aluminium/zinklegering (zamak) als de LPS-versie en heeft een moderne ergonomie en styling. Het heeft een gereduceerd profiel van 4mm waardoor het onopvallend en prettig in gebruik is, maar ook gemakkelijk schoon te maken, slagvast en vandaalbestendig is.

Eenvoudige installatie en stevigheid worden verzekerd doordat de drukknoppen met schroeven aan de montageadapter worden gezet en dan in het Ø30 mm paneelgat worden bevestigd.

3. Verchroomd kunststof Ø22mm serie LPC

Platinum_LPC

De drukknoppen van de LPC-versie zijn gemaakt van polyamide, met een verchroomde kunststof buitenkraag. Ze onderscheiden zich door zijn snelle installatie: de drukknoppen kunnen vooraf op het paneel worden geïnstalleerd met een pakking waarop vervolgens de draadring wordt vastgedraaid. De basis- en contactelementen klikken op het geheel. Deze versie biedt een volledige reeks drukknoppen voor elke toepassing, inclusief de mogelijkheid van maatwerkoplossingen.

Verschillende versies drukknoppen

Alle 3 versies bieden zowel drukknoppen als een versie die ontgrendeld wordt door nogmaals in te drukken, inclusief verlichte versies (en alleen voor de Ø22mm versie, mechanische resetknoppen).

  • Paddenstoeldrukknoppen, in de verchroomde kunststof en metalen Ø22mm-versies, zijn ook verkrijgbaar als verlichte knoppen met een vergrendelingsmechanisme voor noodstoptoepassingen.
  • Double- en triple-touch drukknoppen zijn ook verkrijgbaar in de verchroomde kunststof en metalen Ø22mm versie, met en zonder lampindicatoren. Besturing van de centrale contacten in combinatie met de zijcontacten wordt standaard geleverd, en de gebruiker kan beslissen of hij de centrale contactaansturing wil differentiëren (ten opzichte van de rechter en linker contacten) door simpelweg een plastic actuator te verwijderen.
  • Keuzeschakelaars, met hendel of ronde knop zijn beschikbaar voor alle 3 versies. De hendel kan ook een verlichte kop hebben voor het beste zicht van voren en van opzij, inclusief een positie-indicator op de drukknop.
  • USB- en RJ45-interfaces, verkrijgbaar in Ø30mm verzonken metalen en Ø22mm verchroomde kunststof versies, bieden tweerichtingscommunicatie en kunnen ook compleet met bekabeling worden besteld.

Alle producten in deze series gebruiken dezelfde contactelementen, ze combineren een geminiaturiseerde constructie met een hoge elektrische geleidbaarheid, waardoor ze ideaal zijn voor elke mogelijke toepassing. Net als bij de contacten zijn de meeste accessoires compatibel met het hele Platinum-assortiment.

De Platinum-serie is het resultaat van de toewijding van LOVATO Electric en het antwoord op de moderne eisen van industriële automatisering en installatie.

Meer informatie bij Calpe Industrial

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie