LOVATO Electric introduceert nieuwe veiligheidsrelais serie SR

LOVATO Electric

Met een rijke geschiedenis en een sterk streven naar vooruitgang, presenteert LOVATO Electric nu met trots de nieuwe veiligheidsrelais uit de serie SR. Een waardevolle toevoeging aan hun toch al indrukwekkende assortiment.

Veiligheidsrelais van LOVATO met uitgebreide veiligheidscriteria

De veiligheidsrelais van LOVATO Electric zijn ontworpen met het oog op de hedendaagse veiligheidsnormen. Deze relais dekken de meest voorkomende risicocategorieën en zijn geclassificeerd tot categorie 4 met prestatieniveau PLe. Dit is conform de functionele veiligheidsnorm EN/ISO/BS 13849-1, een essentieel onderdeel van het machinerichtlijn kader. Voor jou als engineer betekent dit dat je verzekerd bent van een product dat voldoet aan de hoogste veiligheidsstandaarden.

Diversiteit en toepassing

De nieuwe serie SR bevat twee subseries met in totaal zeven individuele codes. Deze zijn specifiek ontworpen voor het veilig monitoren en besturen van veiligheidscircuits, cruciaal voor het welzijn van zowel gebruikers als machines.

De serie SRB is uitstekend toepasbaar voor noodstoppen, veiligheidsschakelaars, magnetische sensoren en mechanische veiligheidsvergrendelingen. Aan de andere kant biedt de serie SRA dankzij een multifunctionele code met keuzeschakelaar op het frontpaneel, de mogelijkheid voor diverse toepassingen zoals twee handbedieningsapparaten en veiligheidsapparaten met OSSD-uitgangen. Dit omvat onder andere RFID tags en laser scanners.

LOVATO Electric heeft tevens een uitbreidingsmodule van veilige uitgangen geïntroduceerd. Deze module vergroot het aantal beschikbare relaisuitgangen, wat het besturen van meerdere machines simultaan mogelijk maakt.

Efficiëntie en gebruiksgemak

Een belangrijk aspect van de nieuwe veiligheidsrelais serie is de efficiëntie. Dankzij het geringe aantal bestelcodes wordt het voorraadbeheer vereenvoudigd. Door hun compacte design besparen de units ruimte in het elektrische paneel. De modules uit de serie SRB blinken hierin uit met een breedte van slechts 17,8mm.

Het gebruiksgemak is ook geoptimaliseerd. De relais uit de serie SR hebben speciale verwijderbare schroefklemmen, wat resulteert in een snellere installatie en minimalisering van bekabelingsfouten. En met diagnose LED’s aan de voorzijde kun je gemakkelijk fouten in het externe besturingssysteem detecteren.

De nieuwe veiligheidsrelais van LOVATO Electric zijn niet alleen voorzien van het cULus keurmerk voor de Noord-Amerikaanse markt, maar zijn ook TÜV gecertificeerd conform de machinerichtlijn 2006/42/EC.

LOVATO Electric en Calpe Industrial

LOVATO Electric is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van industriële elektrische en elektronische componenten. Calpe Industrial is een prominent bedrijf dat zich bezighoudt met het bieden van geavanceerde industriële oplossingen. Het bedrijf heeft een uitgebreid portfolio dat een breed scala aan technische en commerciële oplossingen omvat zoals motorstarters, magneetschakelaars, en motorbeveiligingssystemen. Door de samenwerking met LOVATO Electric heeft Calpe Industrial zijn aanbod verder kunnen diversifiëren en versterken, wat bijdraagt aan hun reputatie als een betrouwbare partner in de industrie.

Meer informatie over deze veiligheidsrelais serie SR bij Calpe Industrial.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie