Pensioen Techniek en Metaal gaat volgend jaar niet omlaag

114
pensioen Techniek en Metaal

Pensioen Techniek en Metaal krijgt meer tijd en ruimte voor hervorming

Het pensioen Techniek en Metaal gaat in 2020 hoogstwaarschijnlijk niet omlaag. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft gisteren een versoepeling aangekondigd van de regels voor pensioenfondsen. Daardoor is de kans klein dat pensioenfonds PMT de pensioenen volgend jaar naar beneden moet bijstellen.

Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland: ‘Goed nieuws voor de gepensioneerden in de sector en voor onze bedrijven. Het geeft ons tijd en ruimte om te werken aan de hervorming van het pensioenstelsel. Die blijft hard nodig.’

Dekkingsgraad ruim boven 90%

De versoepeling van de regels houdt voor pensioenfonds PMT in dat de dekkingsgraad op 31 december 2019 tenminste 90% moet zijn. Als dat het geval is, hoeven pensioen techniek volgend jaar niet omlaag. Eind oktober bedroeg de dekkingsgraad van PMT 95,8%. Als de minister de regels niet zou hebben aangepast, had het pensioenfonds op basis van de stand van oktober 2019 de pensioenuitkeringen volgend jaar met 4,2% moeten verlagen.

Structureel hervormen

Techniek Nederland dringt aan op een structurele oplossing voor de continuïteit en houdbaarheid van het pensioen Techniek en Metaal. De rente blijft naar verwachting nog langere tijd extreem laag. Dit leidt tot een lage dekkingsgraad en om die te verhogen is geen extra vermogen beschikbaar. Voorzitter Doekle Terpstra: ‘We moeten het pensioenstelsel structureel hervormen en Techniek Nederland gaat hierin het voortouw nemen.’

Verlaging pensioenen voorkomen

Techniek Nederland heeft zich tot het uiterste ingespannen om een verlaging van de pensioenen in 2020 te voorkomen. De sociale partners hebben hierover op 12 november jl. een brief naar de minister gestuurd.

Bron: Techniek Nederland

Lees ook Tata Staal bevestigt massa ontslag

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.