Palletiseerrobot Kuka sneller dan ooit tevoren

Palletiseerrobot

De sterkste palletiseerrobot op de markt wordt nog sneller: de tweede generatie van de KR QUANTEC PA overtuigt met kortere cyclustijden. Dankzij een payload tot 240 kilogram weet de robot van aanpakken en is in de uitvoering met voedselcompatibele NSF H1-smeerstoffen ook een echte aanwinst voor de voedingsindustrie.

Automatiseringsspecialist KUKA heeft zijn KR QUANTEC PA compleet vernieuwd. De KR QUANTEC PA is speciaal ontworpen voor veeleisende palletiseertaken. Sinds oktober 2021 overtuigt de tweede generatie met geoptimaliseerd gewicht en zwaartepunt alsmede verbeterde aandrijftechniek die bij transmissies en motoren van de allernieuwste technologie gebruik maakt. Dankzij de gereduceerde footprint heeft hij slechts beperkte ruimte nodig. Ook op het gebied van cyclustijden zet de KR QUANTEC PA nieuwe maatstaven voor geautomatiseerde productie: Ten opzichte van het vorige model met vergelijkbare payload is hij tot 10 procent sneller.

Prestaties palletiseerrobot opnieuw gedefinieerd

“Bij de tweede generatie van de KR QUANTEC PA hebben we een perfecte balans bereikt tussen assnelheid en versnelling – voor de beste cyclustijden”, zegt Michael Laub, verantwoordelijke productmanager bij KUKA. Zo bereikt bijvoorbeeld het robottype met een payload van 240 kilogram maar liefst 28,3 cycli per minuut. “Bovendien was het belangrijk om de assnelheden te verhogen, bijvoorbeeld voor het vormen van lagen bij het palletiseren of lange 180°-draaibewegingen.”

Om aan de gestegen eisen van de consumptiegoederen- en met name de voedingsindustrie in de secundaire sector te kunnen voldoen, biedt KUKA de palletiseerrobot ook in de uitvoering “Hygienic Oil” (HO) aan. Alle assen, evenals de energietoevoer zijn met voedingscompatibele NSF H1-smeermiddelen uitgerust.

Duurzaam kostenefficiënt

Zowel de robots in HO-variant als de standaard KR QUANTEC PA modellen zijn ontworpen voor de nieuwste robotsturing KR C5 van KUKA. De tweede generatie van de KR QUANTEC-robotfamilie overtuigt ook door zijn uitstekende waarden in Total Cost of Ownership (TCO).

De Mean Time Between Failures (in het kort: MTBF) van de volledige robotarm werd aanzienlijk verbeterd tot 400.000 uur. Tegelijkertijd worden de onderhoudskosten ten opzichte van de vorige modellen met 50% verminderd: zo is alleen een visuele controle aan de robot, de smering van de lagers van het ontragewichtsysteem en een olieverversing om de 20.000 bedrijfsuren nodig. Dat maakt de KR QUANTEC PA de beste palletiseerrobot in zijn klasse.

Innovatieve celconcepten voor palletiseertaken

“Een KR QUANTEC PA is een duurzame investering in de toekomst van de productie”, zegt Michael Laub. “In combinatie met het technologiepakket KUKA.PalletTech maakt de palletiseerrobot innovatieve celconcepten voor palletiseertaken mogelijk, met name met betrekking tot de consumptiegoederenindustrie.” Hier ontmoeten maximale prestaties een minimale programmeerinspanningen – voor een extreem snelle opstart.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie