Compacte robot met compacte besturing van Kuka

Kuka

Veel klanten van Kuka die gebruik maken van robots uit de KR Cybertech nano familie hebben gevraagd om een systeem dat direct werkt met stroom uit een stopcontact. De nieuwe generatie van deze robots kan een grote verscheidenheid van uitdagingen aan.

Één van de kwaliteiten van deze robotfamilie van Kuka is de goede nauwkeurigheid in continue beweging. Tot nu toe waren deze afgestemd op de KR C5 S-Size besturing. Vanaf april 2022 zal de KR Cybertech nano op de KR C5 micro controller draaien, waardoor hij geschikt is voor een compact celontwerp. De nieuwe combinatie maakt ook robotwerking zonder trafo mogelijk.

Kuka robot zonder trafo

De robots van de KR Cybertech nano-familie zijn vooral gevraagd in de elektronica-industrie. Ze veroveren echter ook steeds meer andere sectoren, bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie. Ook voor deze toepassingen heeft deze robotfamilie van Kuka een geschikt aanbod. De vraag naar flexibele robotoplossingen voor de low payload categorie van 6 kg tot 10 kg zonder trafo neemt toe.

Met de KR C5 micro is een normale 220/230 volt aansluiting geschikt voor de meeste toepassingen. Dat biedt meer betrouwbaarheid en bespaart moeite en geld, bijvoorbeeld voor de aanpassing van de lokale infrastructuur die anders nodig zou zijn. Bijkomend voordeel is dat de KR C5 micro ook de huidige veldbusstandaards voor cel- en lijnintegratie ondersteunt.

Nauwkeurig en energie besparend

Dankzij het gestroomlijnde design en het compacte aansluitpaneel heeft de KR Cybertech nano Kuka robot minder vloeroppervlak nodig en is hij geschikt voor cellen in een beperkte ruimte. Ook de KR C5 micro besturing heeft minder ruimte nodig. De KR Cybertech nano past in elke inbouwpositie (vloer, plafond, muur) en onder elke hoek. De controller volgt dit voorbeeld en maakt verschillende kast-, rack- en autonome inbouwposities mogelijk. Met de KR C5 micro zijn tot wel zes verschillende inbouwposities mogelijk.”

De KR C5 micro beschikt over een op energie geoptimaliseerde servocontroller. De overstap van de oude generatie KR Cybertech nano naar de nieuwe is eenvoudig omdat de gatenpatronen, footprint, flens en inbouwposities op de assen gelijk zijn gebleven. De overstap naar de kleinere controller brengt een klein verschil met zich mee op het gebied van robotkarakteristieken, assnelheid en versnelling. De nieuwe combinatie kan alles doen wat de voorganger kon op de KR C4 compact – en vaak zelfs een beetje meer – en dit maakt het systeem aantrekkelijk in een breed aanbod van toepassingen.

Alleen voor klanten die echt het hoogste toerental willen en de dynamische modus willen benutten, wordt de combinatie met de KR C5 S-size nog steeds aanbevolen. De bundel bestaande uit KR C5 micro en KR Cybertech nano kan vanaf heden bij Kuka worden besteld.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie