Zeg vaarwel tegen productdegradatie met de P1 koelmixer

P1 koelmixer

De temperatuurregeling van dikvloeibare vloeistoffen of melts in continue processen is een uitdaging. De viscositeit, die sterk varieert afhankelijk van de temperatuur, zorgt voor een ongelijkmatige stroming. Dit kan vervolgens leiden tot afzettingen, productdegradatie, verminderde warmteoverdracht en, in extreme gevallen, verstoppingen van de warmtewisselaar. De P1 koelmixer van Promix Solutions AG biedt het antwoord op deze uitdagende taak en kan zelfs nog meer doen. Dankzij zijn unieke ontwerp voorkomt hij productdegradatie ten gevolge van lange verblijfstijden en vermijdt hij afzettingen of temperatuurpieken in het temperatuurregelingsproces. De geforceerde geleiding en constante menging van het product in het inwendige van de koelmixer leidt tot korte doorlooptijden in combinatie met een unieke nauwgezette tijdsverdeling.

Statische mengers zoals de Promix SMB Plus zijn in staat om melts en vloeibare stoffen te homogeniseren. Als gevolg daarvan worden temperatuurverschillen of temperatuurpieken tot een minimum beperkt. Tegelijkertijd kunnen ook variaties in de materiaalsamenstelling, zoals bijvoorbeeld additievenconcentraties, worden gelijkgetrokken. Het resultaat is een uniform product, zowel qua samenstelling als qua temperatuurverdeling.

Gebaseerd op de SMB mixer structuur, combineert de gepatenteerde P1 koelmixer de functies van een hoog efficiënte statische mixer met die van een warmtewisselaar in één component. Een warmtegeleidende vloeistof stroomt zowel door de mengelementen binnenin de P1 koelmixer als door de dubbele mantel. Dit leidt tot een zeer effectieve warmtewisseling in de minimaal benodigde installatieruimte. De uiterst uniforme stroming voorkomt voortdurend afzettingen en productdegradatie. De P1 koelmixer is ontworpen voor een zeer effectieve temperatuurbeheersing en is gebouwd voor jarenlang continu gebruik. Zelfs extreem hoogviskeuze vloeistoffen die tot een hoge drukval in de koeler leiden, kunnen zonder problemen worden verwerkt.

Met de P1 koelmixertechnologie van Promix Solutions AG worden veeleisende koel- en verwarmingstaken met succes uitgevoerd, niet alleen in de kunststofverwerking en polymeerproductie, maar ook in de farmaceutische, chemische en voedingsmiddelenindustrie. Dankzij de extreem nauwgezette verblijftijdverdeling is de koelmixer ook perfect geschikt voor continu werkende reactoren die gekoeld of verwarmd moeten worden.

P1 koelmixers worden gebruikt voor kleine doorvoerhoeveelheden van enkele kilo’s per uur tot industriële toepassingen met meerdere tonnen per uur. Een veilige opschaling is te allen tijde mogelijk.

Over Promix Solutions AG

Promix Solutions AG is de toonaangevende leverancier van unieke kerncomponenten en oplossingen op het gebied van mengen, schuimen en koelen bij de verwerking van kunststoffen en de productie van polymeren. Promix bedient de industrie met effectieve oplossingen voor het verkleinen van de ecologische footprint, kostenbesparingen en kwaliteitsverbeteringen bij extrusie en spuitgieten. Een gemotiveerd team met jarenlange ervaring en uitgebreide proces- en toepassingskennis staat garant voor uitstekende advisering en service. De productportefeuille omvat onder meer schuimextrusiesystemen, CO2/N2-gasdoseerstations, nucleatieadditieven, hoofdcomponenten voor de productie van lichte schuimen, mengnozzles, smeltmengers, smeltkoelers en inline viscositeitsmeetsystemen.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie