Door: Redactie - 29 augustus 2024 |
De OT cybersecurity markt (Operationele Technologie) zal naar verwachting groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 9,2%, van $12,75 miljard in 2023 tot ongeveer $21,6 miljard in 2028. Dit blijkt uit het onderzoek “Operationele technologie beveiligingsmarkten” dat onlangs is gepubliceerd door ABI Research.
Volgens ABI Research zorgen de toenemende digitalisering en de opkomst van slimme productie ervoor dat cyberaanvallen op OT steeds vaker voorkomen en zich breed verspreiden. Het onderzoek toont aan dat netwerkeiligheid en segmentatietechnologieën naar verwachting het meeste zullen groeien, gevolgd door identiteits- en toegangsbeheer en endpointbescherming.
Michael Amiri, senior industrieel cybersecurity-analist bij ABI, verklaart: “Elke industriële sector omarmt enige vorm van digitalisering en het concept van Industrie 4.0. Hierdoor is het potentieel voor cyberbedreigingen toegenomen, wat heeft geleid tot een groeiende vraag naar robuuste verdedigingsmaatregelen.” Amiri benadrukt dat de OT cybersecurity markt aanzienlijke uitbreidingsmogelijkheden biedt.
ABI speculeert verder dat de uitgaven aan OT en Internet of Things (IoT) in de toekomst mogelijk die van informatietechnologie (IT) kunnen overtreffen, omdat het aantal laptops, tablets en andere IT-gerelateerde apparaten een plateau heeft bereikt. Amiri legt uit: “Feit is dat OT- en IoT-apparaten nog maar net beginnen te groeien en al veel talrijker zijn. Een industriële plant kan tienduizenden sensoren, routers en PLC’s hebben, die allemaal moeten worden beschermd tegen kwaadwillende actoren. OT cybersecurity-inkomsten worden steeds belangrijker in de totale OT cybersecurity markt.”
De vraag naar technologieën die OT-netwerken beveiligen is gegroeid, mede doordat ze zijn verbeterd met kunstmatige intelligentie (AI) en gedragsverkeersanalyse om OT-specifieke netwerkbedreigingen te detecteren en erop te reageren. Toch verwacht ABI dat segmentatietechnologieën, die OT-verkeer beveiligen, nog steeds de meeste inkomsten zullen genereren binnen de OT cybersecurity markt. Dit komt omdat ze niet alleen een kosteneffectieve partitionering bieden, maar ook de mogelijkheid geven om beveiligingscontroles en datastromen voor elk geïsoleerd segment aan te passen.
Amiri voegt eraan toe: “Recente macro-economische druk lijkt geen invloed te hebben op de OT cybersecurity markt. Integendeel, snelle digitalisering en escalerende geopolitieke spanningen hebben bijgedragen aan verhoogde uitgaven en marktinkomsten, vooral in sectoren die het meest vatbaar zijn voor cyberaanvallen, zoals olie en gas, nutsvoorzieningen, mijnbouw en productie. Dit zijn sectoren waar OT cybersecurity-aanbieders hun marketinginspanningen op zouden moeten richten.”
Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.