Programmeerbare LED indicator met optische sensor

Optische sensor

Optische sensoren staan centraal in vele toepassingen in de hedendaagse wereld, variërend van automobielindustrie tot materiaalverwerking en procesindustrie. Ze zijn essentieel in geavanceerde technologieën waar ze bijdragen aan de efficiëntie en precisie van processen. Eén zo’n opmerkelijk product in de markt is de K30 Pro optische sensor van Turck, een gecombineerde oplossing voor configureerbare sensor- en indicatiefuncties.

De K30 Pro, een compacte optische sensor met een diameter van slechts 30 mm, is een ruimte- en kostenefficiënte oplossing ontwikkeld door Turck’s partner, Banner Engineering. Het apparaat is specifiek ontworpen om objecten te detecteren binnen een instelbaar bereik van 20 tot 1.000 mm, waardoor het bijdraagt aan een duidelijke operatorbegeleiding. De kracht van deze optische sensor ligt in zijn veelzijdigheid en gebruiksgemak, die we in de volgende paragrafen in detail zullen bespreken.

Teach-modi en bediening voor verschillende toepassingen

De K30 Pro onderscheidt zich door zijn verscheidene teachmodi die het aanpassen aan diverse toepassingsgebieden mogelijk maken. Zo bevat het de objectmodus voor het detecteren van een object binnen een bepaald gebied, de achtergrondmodus voor detectie met achtergrondonderdrukking en de venstermodus voor het detecteren van een object binnen een bereik tussen twee drempelwaarden. Deze flexibiliteit maakt de K30 Pro optische sensor geschikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder de automobielindustrie, procesindustrie, materiaalverwerking en transportbandtechnologie.

Gebruiksvriendelijke installatie en bediening

De K30 Pro optische sensor van Turck is niet alleen veelzijdig maar ook gebruiksvriendelijk. Dankzij een M12-connector is de sensor eenvoudig aan te sluiten en indien nodig snel los te koppelen. Bovendien zorgt de contactloze bediening ervoor dat mogelijke vervuiling van het apparaat door de gebruiker wordt voorkomen.

Configuratie van de sensor is eenvoudig met de gratis Pro Editor software. Hiermee kunnen indicatiekleuren, bereiken en logica intuïtief op locatie worden ingesteld. Dankzij de IP65-bescherming is de K30 Pro optische sensor ideaal uitgerust voor gebruik in veeleisende omgevingen. Het apparaat is ook ongevoelig voor omgevingslicht en elektromagnetische interferentie, wat zorgt voor een betrouwbare en nauwkeurige detectie.

Turck K30 Pro optische sensor

De Turck K30 Pro is een uitstekende keuze voor elke engineer of professional die op zoek is naar een betrouwbare, kosteneffectieve en configureerbare sensoroplossing. Met zijn veelzijdigheid, gebruiksvriendelijkheid en nauwkeurige detectie maakt de K30 Pro optische sensor het mogelijk om processen te stroomlijnen en te optimaliseren in een breed scala aan toepassingsgebieden.

Daarnaast biedt de K30 Pro optische sensor de mogelijkheid om configuraties en instellingen op maat te maken. De gratis Pro Editor software maakt het gemakkelijk om indicatiekleuren, bereiken en logica op locatie in te stellen, waardoor de sensor naadloos kan worden geïntegreerd in bestaande systemen en processen.

Robuuste optische sensor met IP65

Een ander belangrijk kenmerk van de K30 Pro optische sensor is de robuustheid ervan. Met een IP65-bescherming is deze sensor ontworpen om te presteren in veeleisende omstandigheden, waardoor hij bestand is tegen stof en water. Bovendien is de sensor ongevoelig voor omgevingslicht en elektromagnetische interferentie, wat zorgt voor een betrouwbare en nauwkeurige detectie, zelfs in moeilijke omstandigheden.

Meer informatie bij Turck

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.