Optimalisatie van drukmetingen met Trafag sensortechnologie

Trafag membraandruktransmitter

Trafag is een wereldwijde leverancier van hoogwaardige sensoren en monitoringapparaten voor druk, temperatuur en SF6-gasdichtheid. Onlangs hebben zij de FPI 8237 IO-Link membraandruktransmitter geintroduceerd.

Trafag FPI 8237 membraandruktransmitter

Deze transmitter, beschikbaar via Marktechnical, is uitgerust met een corrosiebestendig duplexstaal inbouw-meetmembraan, waardoor het toestel uitermate geschikt is voor gebruik in ruwe industriële omgevingen. De gladde, vlakke oppervlakte van het membraan vermindert de kans op aanhechting van materialen, wat de consistentie van metingen ten goede komt.

Trafag’s gepatenteerde dunne-film-op-staal sensortechnologie, geïncorporeerd in de FPI 8237, garandeert een brede operationele temperatuurrange en een uitmuntende langetermijnstabiliteit. Deze technologische innovatie betekent dat de sensor niet alleen directe procesdata levert, maar ook kritieke informatie aangaande de toepassing ervan, zoals de mediatemperatuur.

Functionaliteiten

Met functionaliteiten zoals twee configureerbare schakeluitgangen en een 4-20 mA 2-draads uitgang, biedt de FPI 8237 IO-Link transmitter van Trafag een flexibele oplossing die naadloos integreert met bestaande industriële systemen. De IO-Link interface faciliteert een slimme communicatie tussen de sensor en het controle systeem, waardoor real-time monitoring en aanpassingen mogelijk zijn om de efficiëntie te maximaliseren.

Het volledig gelaste sensorsysteem van de FPI 8237 zorgt voor een verhoogde betrouwbaarheid en verminderd de noodzaak voor frequent onderhoud. Deze eigenschappen zijn essentieel voor engineers die op zoek zijn naar een sensor die continue prestaties kan leveren zonder compromissen op de meetkwaliteit.

Trafag

Met een hoofdkantoor in Zwitserland staat Trafag bekend om zijn druktransmitters, elektronische schakelaars, manometers, thermostaten, temperatuurmeters en gasdichtheidsmonitoren​​. Het bedrijf biedt een breed scala aan gestandaardiseerde, configureerbare producten en ontwikkelt daarnaast op maat gemaakte oplossingen voor OEM-klanten. De producten van het bedrijf vinden toepassing in diverse industrieën waaronder scheepsbouw, hydraulica, spoorvoertuigen, grote motoren en waterbehandeling​.

Meer informatie over deze FPI 8237 IO-Link membraandruktransmitter bij Marktechnical

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie