Ontdek de innovaties op het Machinebouw event 2023

Machinebouw event 2023

De machinebouwindustrie staat bekend om haar constante streven naar innovatie en optimalisatie. In deze dynamische sector is het essentieel om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en trends. Het Machinebouw event 2023 op 12 december is een toonaangevend platform dat deze behoefte adresseert door een reeks lezingen en presentaties aan te bieden. Deze lezingen zijn gericht op de nieuwste technologische vooruitgangen en strategieën in de machinebouw. Het thema van dit jaar is ‘Machinebouw, van traditioneel naar smart‘. Dit thema weerspiegelt de transitie die de industrie doormaakt richting een toekomst waarin slimme technologieën en data-analyse een centrale rol spelen​.

Programma Machinebouw event 2023

Een van de meest innovatieve aspecten van het Machinebouw event 2023 is de wijze waarop deelnemers hun eigen ervaring kunnen personaliseren. Het programma is ontworpen om bezoekers de controle te geven over wat ze leren en met wie ze netwerken. Dit doen zij door middel van een kleurgecodeerd systeem dat verschillende thema’s binnen het evenement vertegenwoordigt. Ben je gefocust op efficiënter ontwerpen en engineeren? Zoek je naar beter datagebruik en visualisatie? Wil je energie besparen? Voor elke behoefte is er een specifieke lezing. Elke sessie biedt een diepe duik in onderwerpen die van vitaal belang zijn voor machinebouwers en engineers. Hieronder een greep uit de lezingen:

Innoveren als machinebouwer in een nieuwe markt

Vandaag de dag staat de machinebouwindustrie voor de uitdaging om zich aan te passen aan de snel veranderende technologieën en marktvoorwaarden. Daarom deelt Matthijs Varwijk van AWL zijn ervaringen over het succesvol betreden van nieuwe markten. Met een focus op praktische inzichten en best practices, laat deze lezing zien hoe machinebouwers hun sterke punten kunnen benutten en hun zwaktes kunnen minimaliseren om innovatie te stimuleren.

Niet langer blind – een blik op de toekomst van de machinebouw

Bij het Machinebouw Event 2023 werpen Advantech en Captic een fascinerende blik op hoe visuele technologie en AI de toekomst van de machinebouw vormen. Jim ten Broeke en Johan Kesteloot belichten de samenwerking met de voedingssector en demonstreren hoe camera’s en software de efficiëntie en kwaliteitscontrole verbeteren, terwijl ze ook de ontwikkeling van nieuwe geavanceerde machines stimuleren.

Aandrijftechniek: de vermogensvraag verkleinen door energiebewust engineeren

Energie- en vermogensoptimalisatie in de aandrijftechniek staan centraal in de lezing van André Kaastra van SEW Eurodrive tijdens het Machinebouw Event 2023. Hij bespreekt hoe een bewuste focus op deze aspecten tijdens het ontwerpproces niet alleen de energiekosten verlaagt, maar ook de total cost of ownership. Hierdoor kunnen machinebouwers hun verantwoordelijkheid voor duurzaamheid tonen.

Use of machine data strengthens OEM machine builders and -users in their market

Kumar Gauravbansal en Bert-Jan Ruesink leggen uit hoe Duranmatic en Ranpak data gateways gebruiken om machineprestaties wereldwijd te monitoren en te optimaliseren. Dit ondertstreept het potentieel van data-analyse voor verbetering van productiviteit en efficiëntie voor de OEM. Deze lezing wordt in het Engels gegeven.

Smart pneumatics voor energie-efficiënt machineontwerp

Lennard van Onselen en Peter Potters van Festo delen hun expertise in smart pneumatics bij het Machinebouw Event 2023. Hierbij leggen zij de focus op energie-efficiëntie en CO2-reductie. Hun sessie biedt praktische oplossingen voor het verbeteren van de efficiëntie van machines, een belangrijke overweging voor moderne machinebouwers.

Efficiënter engineeringsproces door middel van modularisatie met model based systems engineering

Sander Snellink van VIRO presenteert een gestructureerde roadmap voor optimalisatie van het engineeringsproces door modularisatie en Model Based Systems Engineering. Dit benadrukt de noodzaak van een multidisciplinaire aanpak en digitale integratie in het ontwerp- en productieproces.

Kennis en netwerken op het Machinebouw event 2023

Het evenement gaat niet alleen over het opdoen van kennis, maar ook over het uitbreiden van je professionele netwerk. De netwerkborrel aan het einde van het event biedt een uitstekende kans om te netwerken met branchegenoten en potentiële klanten. Deze interacties kunnen leiden tot samenwerkingen en partnerships die belangrijk zijn voor succes in de hedendaagse snel veranderende markt.

Deelnemers aan het Machinebouw event 2023 keren terug naar hun werk met vernieuwende ideeën, strategieën en contacten. Deze zullen hen ongetwijfeld versterken bij het verbeteren van hun organisaties. Omdat de industrie nadruk legt op slimme en energiezuinige machines, speelt dit event zeker een sleutelrol in het vormgeven van de toekomst van de machinebouw.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.