NXP-topman: ‘chiptekorten houden aan tot 2023’

Chipmachinebouwer ASML chiptekort chips NXP orders Chipfabriek

Topman Kurt Sievers van het Nederlandse chipconcern NXP Semiconductors denkt dat de wereldwijde tekorten aan halfgeleiders nog tot 2023 kunnen aanhouden. NXP is een belangrijke toeleverancier voor de auto-industrie. Die worstelt al langere tijd met chiptekorten, waardoor de productie wordt ontregeld. 

Het in Eindhoven gevestigde NXP kwam maandag met cijfers en boekte in 2021 een recordomzet dankzij de sterke vraag naar chips. De omzet van de voormalige halfgeleiderdivisie van Philips bedroeg ruim 11 miljard dollar (9,8 miljard euro); een stijging van 28 procent vergeleken met een jaar eerder. De nettowinst bedroeg bijna 1,9 miljard dollar.

“Terugkijkend was 2021 een uitstekend jaar voor NXP. We hebben een aanzienlijke winst behaald. De betrokkenheid en prestaties van onze medewerkers zijn werkelijk uitstekend geweest, we zijn buitengewoon trots op hun aanpassingsvermogen, toewijding en harde werk bij tegenslag. We blijven een groeiende vraag van klanten zien, die het aanbod overtreft, aangezien de voorraad in alle eindmarkten erg mager blijft. Alles bij elkaar genomen ondersteunt dit ons aanhoudende vertrouwen in een robuuste groei in 2022”, aldus CEO Sievers.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie