Nieuwe veiligheidsvergrendeling PSENmlock van Pilz

PSENmlock Pilz

Pilz introduceert met trots de PSENmlock mini, een nieuwe toevoeging aan hun indrukwekkende assortiment. De PSENmlock van Pilz onderscheidt zich niet alleen door zijn uitstekende prestaties, maar vooral ook door zijn compacte formaat. Met afmetingen van slechts 30 x 30 x 159 mm is deze veiligheidsvergrendeling een ideale keuze voor ruimtekritische toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan beveiligingsoplossingen voor kleppen of kappen. Je kunt erop vertrouwen dat deze veiligheidsvergrendeling met een sluitkracht FZh van 1950 N (F1max: 3900 N) een veilige vergrendeling biedt. Dit is in overeenstemming met PL d, categorie 3 volgens EN ISO 13849-1.

PSENmlock mini van Pilz – Flexibiliteit voorop

De PSENmlock kan zowel binnen als buiten de veiligheidsvoorziening worden geplaatst, afhankelijk van de behoefte van je toepassing. Bovendien biedt de flexibele actuator een reeks montageopties: vanaf de rechter- of linkerzijde, maar ook van voren. Dit maakt de PSENmlock mini van Pilz geschikt voor zowel zwenk- als schuifdeuren.

Veiligheid en energiezuinigheid gaan hand in hand

Een van de meest opvallende kenmerken van de PSENmlock mini is de tweekanaals aansturing van de hefmagneet, gecombineerd met het bistabiele vergrendelingsprincipe. Dit zorgt ervoor dat bij een stroomuitval de laatste toestand behouden blijft, waardoor de deur gesloten blijft. Dit niet alleen verhoogt de machineveiligheid, maar leidt ook tot een vermindering van het energieverbruik.

Hoge mate van beveiliging tegen manipulatie

De PSENmlock mini biedt extra gemoedsrust dankzij de hoge manipulatiebescherming volgens EN ISO 14119. De gebruiker heeft ook de flexibiliteit om de codering zelf te kiezen – gecodeerd, volledig gecodeerd of uniek gecodeerd. De geïntegreerde hulpontgrendeling aan beide zijden en de mogelijkheid om veilig in serie te schakelen tot PL d, cat. 3 maken de PSENmlock mini tot een uitstekende keuze voor beveiliging.

Samen met andere geavanceerde systemen zoals de bedieningseenheid PITgatebox met het geïntegreerde toegangsautorisatiesysteem PITreader en het intelligente diagnosesysteem SDD, biedt de PSENmlock mini van Pilz een allesomvattende safety-oplossing voor je veiligheidsvereisten.

Meer informatie bij Pilz

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.