Nieuwe iTEMP TMT36 temperatuurzender met IO-Link

Temperatuurzender

Endress+Hauser heeft de iTEMP TMT36 IO-Link temperatuurzender geintroduceert. Deze temperatuurzender is speciaal ontworpen voor klanten in de voedings- en drankenindustrie en de levenswetenschappen die zich richten op productie-automatisering. Ze profiteren van kostenefficiënte apparaten die digitaal kunnen communiceren. Dit helpt bijvoorbeeld om inbedrijfstellingstijden te verkorten en apparaatvervanging te vereenvoudigen.

De iTEMP TMT36 kan geïnstalleerd worden in alle modulaire thermometers van Endress+Hauser, waardoor een groter aantal toepassingen met speciale eisen via IO-Link-technologie kan worden gedigitaliseerd. Deze digitalisering van ‘de laatste mijl’ maakt veldniveau-apparaten digitaal toegankelijk en maakt tijdbesparende offline parameterisatie, datatransparantie en plug-and-produce apparaatuitwisseling mogelijk. De mogelijkheid om de iTEMP TMT36 temperatuurzender in alle modulaire thermometers te installeren, maakt deze IO-Link-voordelen bruikbaar voor een breed scala aan toepassingen. Dit zorgt voor een hoge mate van toepassingsdekking en flexibiliteit.

In het bijzonder voor de diverse toepassingen in de voedings- en drankenindustrie en basisapplicaties in de levenswetenschappen, waar geen eisen voor explosiebeveiliging gelden en de industrie-eisen gericht zijn op het vereenvoudigen van integratie en toepassing, is de iTEMP TMT36 met IO-Link-technologie geschikt voor het digitaliseren van de installatie.

Diagnostische informatie

De nieuwe temperatuurzender ondersteunt de innovatieve kenmerken van de iTHERM ModuLine thermometers, zoals de tweede procesbarrière of de iTHERM QuickNeck. Hierdoor kunnen gebruikers profiteren van een perfect passende combinatie. Diagnostische informatie volgens NAMUR NE107 maakt het mogelijk om gegevens op afstand op te halen, wat continue analyse en regelmatig voorspellend onderhoud van de apparaten mogelijk maakt. Dit vermindert operationele storingen en downtime.

De mogelijkheid om de zender en sensor individueel te matchen met behulp van Callendar van Dusen linearisatie creëert flexibiliteit en verbetert de nauwkeurigheid van de temperatuurmeting. De bijgewerkte HMI en gebruikersinterfaces, eenvoudige parameterisatie via gratis softwaretools (vereist SFP20) en snelle configuratie en inbedrijfstelling zorgen voor een superieure gebruikerservaring. Bovendien garanderen geüpdatete technologie en betrouwbare productiecapaciteiten een langetermijnbeschikbaarheid.

Onderscheidend vermogen

De Endress+Hauser iTEMP TMT36 temperatuurzender onderscheidt zich in de markt door zijn optionele functies. Push-in terminals maken snelle, eenvoudige en gereedschapsvrije installatie en onderhoud mogelijk. Bovendien is er een aanhechtbaar display beschikbaar, dat het apparaattype, diagnostische berichten en de gemeten waarde toont. Hierdoor is een eenvoudige monitoring van het proces in het veld mogelijk. Conformiteit met het IO-Link Smart Sensor Profile 2nd Edition zorgt voor een eenvoudige integratie van de temperatuurzender in het proceslandschap.

Deze IO-Link temperatuurzender transformeert in een uitgebreid portfolio van IO-Link thermometers. Dankzij hun modulaire ontwerp passen ze bij veel verschillende toepassingen.

Meer informatie bij Endress+Hauser

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie