Interroll introduceert nieuw sorteersysteem

Nieuw sorteersysteem

Nieuw sorteersysteem zorgt voor makkelijker entree tot de e-commercemarkt

Interroll voegt met de introductie van een nieuwe drop tray sorter, de Split Tray Sorter MT015S, een nieuw sorteersysteem voor een breed scala aan potentiële gebruikers toe aan het succesvolle assortiment van geautomatiseerde sorteeroplossingen. Het nieuw sorteersysteem biedt bedrijven een makkelijker entree tot de e-commercemarkt of kan worden gebruikt als flexibele aanvulling op bestaande sorteeroplossingen, bijvoorbeeld in de mode-industrie, de farmaceutische industrie en voor pakketdienstverleners.

De nieuwe Split Tray Sorter, die gebaseerd is op de bewezen mechanische ontwerpprincipes van de Interroll sorters, garandeert maximale beschikbaarheid, een zeer lange levensduur en een snelle terugverdientijd voor het automatisch sorteren van getransporteerde goederen met een gewicht tot 12 kilo. Dit maakt deze compacte en flexibel uitbreidbare systemen uitermate geschikt voor systeemintegratoren die hun klanten de gelegenheid willen bieden om net zulke krachtige als economische e-commerce of omnichannel strategieën te implementeren, bijvoorbeeld in de mode- of farmaceutische industrie. Daarnaast biedt de nieuwe Split Tray Sorter in combinatie met de crossbelt sorters van Interroll logistieke dienstverleners en aanbieders van koeriers-, expres- en pakketdiensten een ideale oplossing om klantgerichte distributiecentra nog productiever te maken door het sorteren van kleine onderdelen efficiënt te scheiden van andere transportgoederen.

Zeer korte doorlooptijden zijn mogelijk, startklaar vanaf dag één

Al bij de planning en ontwikkeling van de nieuwe Interroll Split Tray Sorter werd speciale aandacht besteed aan efficiënte productieprocessen teneinde klanten en eindgebruikers optimale voordelen te bieden.

“Omdat korte projectdoorlooptijden onze klanten een beslissend concurrentievoordeel opleveren, hebben wij ons niet alleen geconcentreerd op technische prestaties en kwaliteit, maar ook op zeer korte levertijden voor onze klanten”, aldus Steffen Flender, bedrijfsleider van Interroll Automation GmbH.

“Daartoe is het systeem al uitgerust met een modulair en configureerbaar machinebesturingssysteem en kan het eenvoudig, snel en veilig in bedrijf worden gesteld en vervolgens worden aangesloten op het betreffende goederenbeheersysteem van de klant”, meldt Florian Funk, Global Product Manager voor Sorters bij Interroll. Bovendien bieden de systemen de mogelijkheid om de bedrijfsstatus in realtime te registreren, te visualiseren en te verwerken en nuttige bedrijfsdata te genereren – belangrijke vereisten voor predictief onderhoud en Industrie 4.0 toepassingen.

Volledige automatisering van upstream- en downstream-processen

Even toekomstbestendig is de mogelijkheid om het systeem dankzij de modulaire uitbreidingsmogelijkheden flexibel aan te passen aan veranderende materiaalstroomprocessen. Bovendien kan de toevoer van goederen naar de sorter eenvoudig worden geautomatiseerd met de optionele Interroll Top Loader, die is gebaseerd op de bewezen technologie van de innovatieve infeedconveyors voor de crossbelt sorters. In combinatie met het Modular Conveyor Platform (MCP) en een stuwdrukvrije verbinding met etiketteer- of verpakkingsmachines, kan deze oplossing desgewenst zelfs worden gebruikt om downstream werkprocessen van orderverzamelen tot verzending volledig te automatiseren.

“Met de Split Tray Sorter bieden we nu een innovatieve oplossing in het basissegment. We zullen consequent blijven aansturen op de uitbreiding en verdieping van ons sorter platform”, aldus Flender.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.