Nieuwe serie Kinetix-servodrives van Rockwell Automation

Servodrives

Als resultaat van de voortdurende inspanningen om flexibel te kunnen produceren, heeft Rockwell Automation de lijn Kinetix-servodrives uitgebreid met intelligente en schaalbare oplossingen.

De nieuwe Allen‑Bradley Kinetix 5300 servodrive is een volledig geïntegreerde CIP Motion-oplossing voor machineproducenten die concurrerende machines willen ontwerpen. Motion en control kunnen allebei in de Studio 5000 ontwerpomgeving geregeld worden.

In combinatie met de nieuwe TLP-motoren krijgen klanten met de Kinetix 5300 servodrives een platform, waarmee ze de voordelen en mogelijkheden van de Connected Enterprise kunnen uitbreiden naar eenvoudige installaties en machines. De nieuwe productlijn biedt samen met de bestaande Kinetix-familie een compleet assortiment servodrives, dat niet alleen toegepast kan worden in kleine standalone machines, maar ook in grote, complexe systemen.>

De Kinetix 5300 servodrives zijn ontworpen voor diverse toepassingen, zoals assemblage van elektronica, verpakking en printing. De nieuwe drives bieden de mogelijkheid om een machine-ontwerp te vereenvoudigen en de prestaties gedurende de hele levenscyclus te optimaliseren. Net zoals de andere Kinetix geïntegreerde motion drives, gebruikt Kinetix 5300 Studio 5000 als enige ontwerpomgeving.

Door één enkele familie van servodrives te gebruiken kunnen machinebouwers al hun drives in één enkele ontwerpomgeving programmeren en codes hergebruiken waardoor het ontwerp- en inbedrijfstellingsproces gestroomlijnd worden.

De native integratie van de Kinetix 5300 met Logix-besturing maakt slimme afstelling mogelijk en kan er bijvoorbeeld voor zorgen, dat het systeem zich automatisch aanpast bij veranderingen in massatraagheid en resonantie. Daardoor blijven de machineprestaties continu op optimaal niveau en wordt de behoefte aan machine-onderhoud na verloop van tijd verminderd.

‘’Ons uitgebreide portfolio voorziet machinebouwers van een complete familie schaalbare servodrives voor veel verschillende toepassingen; van standalone machines tot grotere complexe systemen met netwerkbeveiliging”, vertelde Bill Kegley, Director Product Management – Motion Control bij Rockwell Automation. ‘Door het toevoegen van de Kinetix 5300 lijn aan onze bestaande familie servodrives zijn we in staat om echt schaalbare en intelligente motionoplossingen te bieden.”

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie