Minder CO2-uitstoot met nieuwe reeks energiebeheerapparaten

Minder CO2-uitstoot

Een schaalbare oplossing voor het optimaliseren en beheren van energieverbruik met als resultaat 15% minder CO2-uitstoot en een besparing op energiekosten tot wel 20%.
Dat is wat de nieuwste serie energiebeheerapparaten van ABB te bieden heeft: het System pro M compact® InSite-Energiemanagementsysteem. Het systeem is ideaal voor beheerders van industriële en commerciële gebouwen zoals fabrieken, scholen, kantoren, retail e.d. die behoefte hebben aan besparing op energieverbruik en technisch beheer over de elektrische installatie.

Minder CO2-uitstoot en 20% besparing

Met de schaalbare InSite-reeks kan elk systeem eenvoudig worden geüpgraded. De System pro M compact InSite-reeks kan als standalone oplossing worden geïnstalleerd. Maar ook integratie in een IT-infrastructuur is mogelijk, zoals de in de cloud gebaseerde ABB Ability EDCS-platformen. Doel is om gebruikers te helpen om aan de hoogste normen voor energierendement te voldoen met minder CO2-uitstoot en ze tot 20 procent op hun energierekening te laten besparen.

ABB schat dat daarnaast de waarde van technische installaties met zo’n 5 procent wordt verhoogd, door eindgebruikers in staat te stellen de hoogste certificering voor energierendement te bereiken.

Veilige, slimme en duurzame stroomvoorziening

“ABB zet zich in voor een veilige, slimme en duurzame energievoorziening, van industrie en gebouwen tot infrastructuur en transport”, vertelt Oliver Iltisberger, Managing Director van ABB’s Smart Buildings-bedrijfsonderdeel.
“Ons nieuwe System pro M compact InSite-systeem draagt niet alleen bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de eindgebruiker. De besparingen op lagere energiekosten betekenen ook dat de terugverdientijd op de oorspronkelijke investering korter is.”

Minimaal tijdverlies bij installatie

ABB’s System Pro M compact Insite systeem is ontworpen om laagspannings verdeelsystemen en schakelkasten met minimale inspanning slimmer te maken. Elk systeem kan makkelijk worden gemoderniseerd, met een minimale gereduceerde installatie- en configuratietijd. Dit zorgt voor een minimum aan kostbare operationele uitvaltijd.

Zodra de apparaten zijn geïnstalleerd, hebben eindgebruikers totale transparantie over de prestatie van het elektrische systeem. Dit dankzij de constante diagnose van het systeem en de beschikbaarheid van real-time meldingen. Daarnaast is het mogelijk om in de gebruikersinterface acties te programmeren die automatisch op processen reageren.

De System Pro M compact Insite levert de hoogste gegevensbeveiligingsnormen (via gecodeerde SNMP v3 en SSL-certificaat) en biedt voortdurende modernisering dankzij regelmatige firmware-updates. Een centraal onderdeel van het systeem is de SCU100-controller. Deze is specifiek ontworpen om gebruikers in staat te stellen energiegebruik beter te beheren. De controller kan meetgegevens van maximaal 16 energie- en vermogensmeters en 96 stroomsensoren verzamelen.

In- en outputmodules

Om bewaking en beheer van het volledige energieverdeelsysteem mogelijk te maken, wordt de reeks gecompleteerd met een flexibele selectie aan in- en outputmodules. Deze modules kunnen eenvoudig worden aangesloten op ABB’s System pro M compact-accessoires (bestaande uit installatie automaten en aardlekbeveiligingen) en ook op andere niet ABB DIN-rail-producten met aangebouwd hulp- of storingscontact. Ze kunnen daarnaast worden aangesloten op pulsmeters (bijvoorbeeld voor het uitlezen en monitoren van gas- of watermeters) om verbruiksgegevens voor nutsvoorzieningen te verzamelen.
Zodra deze gegevens zijn verzameld in de intuïtieve web-gebruikersinterface, kunnen deze voor een verscheidenheid aan behoeften worden gebruikt. Van het reduceren van energieverbruik tot het identificeren van mogelijke risico’s voor de operationele continuïteit en het implementeren van geautomatiseerde acties om problemen op te lossen.

“We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om aan te tonen dat onze oplossingen installaties slimmer en duurzamer maken. Daar waar voortdurende bewaking en beheer nodig zijn bij elektriciteitsdistributie, verzamelt ons nieuwe InSite-systeem informatie van meerdere apparaten en maakt het gegevens online beschikbaar in haar intuïtieve web-gebruikersinterface. Dankzij haar flexibiliteit en schaalbaarheid, kan het systeem worden toegepast in iedere elektrische installaties. En zorgt voor minder CO2-uitstoot bij eindgebruikers” sluit Oliver Iltisberger af.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie