Nieuwe PROFIsafe encoder van Kübler

PROFIsafe encoder

Industrial Ethernet wordt steeds belangrijker in de automatisering en vooral op het gebied van functionele veiligheid. Op basis van een speciaal ontwikkeld modulair industrieel Ethernet encoderplatform heeft Kübler al eerder een PROFINET encoder gemaakt. Nu is er de eerste veilige industriële ethernet encoder: de SIL3/PLe gecertificeerde Sendix S58 PROFIsafe encoder.

De PROFIsafe encoder geeft single turn positiewaardes tot 15 bits safe of tot 24 bits non-safe, evenals volledig redundante multiturn informatie van 12 bits safe. Dankzij de platform architectuur wordt dit gerealiseerd in hetzelfde ontwerp als dat van de F58 PROFINET encoder. De Sendix S58 PROFIsafe encoder is uitgerust met de nieuwste profielen (PROFINET v2.35 / PROFIsafe profiel v2.6, PROFIdrive profiel v4.2, ENCODER profiel v4.2).

De encoder voldoet aan Encoder Class 4 en geeft meet- en diagnosegegevens uit via de standaard veiligheidstelegrammen 36/37. De geïntegreerde webserver maakt de nieuwe Sendix S58 100% toekomstbestendig. Dankzij de robuuste draagstructuur in Safety-LockTM-design en de hoge beschermingsklasse tot IP67 zijn de nieuwe PROFIsafe-encoders geschikt voor vrijwel elke toepassing.

De S58 multiturn encoders zijn voorzien van multiturn tandwiel overbrenging. Door het nieuwe ontwerp, zonder de klassieke veldbus aansluiting, zijn de nieuwe encoders ruimtebesparend en daardoor ideaal voor kleine installatieruimtes. Ook speciale wensen van de klant kunnen worden gerealiseerd; zowel aan de firmware- als aan de hardware zijde: van speciale standaardconfiguraties, extra telegrammen, goedkeuringen (Ex 2/22), oppervlaktebescherming voor extreme eisen tot optionele functies.

Voor Kübler is “toekomstbestendigheid” een bijzonder kenmerk van dit nieuwe Industrial Ethernet-platform. Via firmware updates kunnen er nieuwe versies worden geladen. Dit gaat eenvoudig via de geïntegreerde webserver in de PROFIsafe encoder. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om aan toekomstige eisen in de applicatie te blijven voldoen.

Toepassingen PROFIsafe encoder

Algemene techniek, magazijn logistiek, theaterindustrie, kranen, havenkranen, Intra logistiek – AGV’s, stapelkranen, intern transport, hef-/schaartafels, robotica, scheepvaart.

Voordelen voor de gebruiker

  • Safe positie met maximaal 27 bit TMR
  • Onafhankelijke non-safe positie met maximaal 36 bit TMR
  • Altijd de nieuwste profielversies voor PROFINET, PROFIsafe en PROFIdrive.
  •  Eenvoudige inbedrijfstelling met PROFIsafe/PROFINET-standaardtelegrammen.

Meer informatie over deze PROFIsafe encoder bij Duranmatic

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.