Nieuwe oplossingen voor nieuwe uitdagingen

SCHUNK

Automatisering zonder risico – dit is wat zowel beginners als professionals op het gebied van automatisering willen. Op de Automatica, de toonaangevende vakbeurs voor intelligente automatisering en robotica, toont applicatie-expert SCHUNK nieuwe manieren en slimme digitale diensten waarmee klanten hun taken kunnen beheren en productieprocessen flexibel en efficiënt kunnen uitwerken.

Automatisering en robotica ontwikkelen zich razendsnel. Industriële en dienstverlenende robotica halen hoge groeicijfers en vertonen een opwaartse trend. Nieuwe toepassingsgebieden, een eenvoudige implementatie en bediening, en de behoefte aan betrouwbare en geïndividualiseerde processen stimuleren deze trend. Met enthousiasme en innovatieve oplossingen gaat het in Lauffen gevestigde familiebedrijf SCHUNK, samen met zijn klanten en partners, de toekomst tegemoet. Samen wordt de visie van geautomatiseerde, autonome productie steeds meer realiteit.

SCHUNK op automatica

Op Automatica in München van 21 tot 24 juni 2022 zal SCHUNK (Hal A5, Stand 502) oplossingsvoorbeelden tonen voor het brede spectrum van geautomatiseerde productie in een breed scala van toepassingsgebieden: van life science tot e-mobility – van handling tot robot- geassisteerde verwerking.

Slim gebundeld

Er bestaat nog veel verborgen efficiëntiepotentieel, vooral in metaalverwerkende productieomgevingen. Met de nieuwe MTB-applicatiekits biedt SCHUNK een gemakkelijke introductie tot de automatisering van het beladen van machines met cobots. De meegeleverde universele grijpers en klemmen zijn al voorgeconfigureerd voor gebruik in de verspaning. Dankzij de compatibele aansluitingskits voor robots is een eenvoudige inbedrijfstelling mogelijk. Dit bespaart tijd bij het plannen, versnelt het beladen en ontladen tot 50 procent. De gebruiksvriendelijke toepassingskits zijn ideaal voor veeleisend gebruik in werktuigmachines dankzij hun speciale kenmerken, zoals de afgedichte ventielbox of een geïntegreerd mondstuk om vuil en spanen af te blazen.

Nieuwe leden van de pneumatische familie

De klassiekers in de automatisering, de pneumatische grijpers, hebben ook enkele veranderingen ondergaan. Deze beproefde allrounders blijven onmisbaar in de meeste sectoren, dankzij hun betrouwbaarheid en hun brede gamma aan varianten. De leverancier van grijpsystemen en automatiseringsoplossingen zet hier een nieuwe standaard voor de flexibele handlingscenario’s van morgen met nog verbeterde technologieën zoals geïntegreerde procesbewaking, verhoogde veiligheid of individualiseringsopties.

SCHUNK presenteert in München nieuwe leden van de pneumatische grijperfamilie, die hoge punten scoren door hun ongeëvenaarde eigenschappen. SCHUNK breidt ook zijn digitale diensten uit en zet de volgende stap naar individualisering met vrij configureerbare producten. Het begon met de FGR-vingerconfigurator die in het voorjaar van 2022 werd geïntroduceerd. Met dit slimme hulpmiddel kunt u in slechts enkele klikken grijpervingers op maat samenstellen en bestellen. Maar als echte verrassing zal SCHUNK een nieuwe configureerbare, pneumatische grijper met lange slag voorstellen op Automatica.

SCHUNK

Met de duurzame grijptechnologie ADHESO is een zachte, residuvrije grip mogelijk zonder externe energie. Afbeelding: SCHUNK

Duurzaam en makkelijk te integreren

In tijden waarin de energiebalans een steeds belangrijkere rol speelt, zijn technologische benaderingen nodig die energie-efficiënte productie mogelijk maken. Met nieuwe magnetische en hechtende grijpers levert SCHUNK een bijdrage aan energiebesparende handling. Zoals de EMH elektro-permanente magneetgrijper, die SCHUNK met nieuwe versies presenteert op Automatica: hij combineert de sterke punten van magneettechnologie met de voordelen van 24-volt technologie. Deze grijpers zijn al jaren betrouwbare componenten als het gaat om het grijpen van kleine ferromagnetische onderdelen. Een ander hoogtepunt op de beurs zal ongetwijfeld de duurzame ADHESO-grijptechnologie zijn, waarmee SCHUNK nieuwe toepassingsgebieden verovert. Geïnspireerd door de natuur overwint de grijper technische limieten in het handlingsproces en maakt zacht, residuvrij grijpen mogelijk zonder externe energie – bijvoorbeeld bij de productie van batterij- en brandstofcellen, in de medische en farmaceutische industrie of in de elektronica-industrie.

De toekomst

De productie wordt steeds autonomer. Handlingcomponenten zijn niet langer alleen eenvoudige producten, maar intelligente oplossingen voor robottaken. Ze zijn uitgerust met camera’s en sensoren en leveren een belangrijke proceskennis voor toekomstige intelligente en autonome diensten. Intelligent grijpen, intuïtieve bediening, zelflerende apparaten of autonoom frezen zijn voorbeelden van deze inspanningen, die leiden tot nieuwe perspectieven in robotica en automatisering.

Meer informatie bij SCHUNK

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie