Nieuwe igus module voor voorspellend onderhoud

Voor voorspellend onderhoud

i.Cee:lokale module voor voorspellend onderhoud – Voorspelt de levensduur van machines en apparatuur

Met de i.Cee:lokale module voor voorspellend onderhoud heeft igus nu een nieuwe behuizing ontwikkeld voor haar smart plastics software. De module berekent de resterende levensduur van de kabelrups, kabel, lineaire geleiding en glijlager tijdens gebruik. Hierdoor kan de levensduur van het systeem worden geoptimaliseerd, kunnen fouten in een vroeg stadium worden gedetecteerd en gecorrigeerd, en kan onderhoud van te voren worden gepland. Met haar multi-connectiviteit kan de i.Cee:lokaal worden geïntegreerd via het internet of zonder IoT-connectiviteit via het lokale netwerk, afhankelijk van de vereisten van de klant.

Smart plastics sensoren van igus: ze bewaken slijtage, meten de trek/duwkracht en bieden informatie over op handen zijnde overbelasting. Maar hoe krijgt de onderhoudsmanager nu concrete informatie over de toestand van het systeem? De nieuwe oplossing van igus is de i.Cee:local. De intelligente module bundelt de data van alle smart plastics systemen die worden gebruikt en bereid deze voor, voor de onderhoudsengineer: i.Cee:local heeft twee functies: het is de plek voor de open source i.Cee software, het brein van smart plastics.

Voor de eerste installatie wordt de software eerst ingesteld en zo optimaal aangepast aan de specifieke toepassing, aan de hand van de levensduuralgoritmes van igus.

“De voorspelling van de levensduur, die we bepalen op basis van miljoenen testdata uit ons eigen 3800 vierkante meter grote laboratorium, wordt vergeleken en aangepast tijdens het gebruik met de waarden die daadwerkelijk worden bepaald, zodat een real-time uitspraak over de levensduur van de machine en het systeem kan worden gedaan”, legt Richard Habering uit, hoofd van de smart plastics divisie bij igus GmbH.

Met i.Cee:local, kan onderhoud van te voren worden gepland, kunnen storingen tijdig worden gedetecteerd en kan stilstandstijd van de installatie worden voorkomen. De kosten van een vroegtijdig naderhand inbouwen kunnen worden gereduceerd door het maximale gebruik van igus componenten, en reserve-onderdelen kunnen ook automatisch worden besteld in een vroeg stadium. Het gebruik van i.Cee:local is geschikt voor alle igus smart plastics producten, van glijlagers tot kabelrupsen.

Multi-connectiviteit voor een gemakkelijk overzicht

De tweede belangrijke specificatie van i.Cee:local is haar multi-connectiviteit. De mogelijkheid van naadloze integratie in speciale netwerkomgevingen maakt de implementatie mogelijk van diverse Industry 4.0 praktijktoepassingen. De data van de i.Cee:local module voor voorspellend onderhoud kunnen worden benaderd via een display op het systeem, via een cloud-oplossing of een IoT dashboard, zoals het JSON/MQTT protocol, op het intranet, via de REST API interface of direct via sms of e-mail. “Ongeacht of het nu online of offline is, afhankelijk van de klantvereisten, de data zijn snel en gemakkelijk toegankelijk voor het onderhoudspersoneel, dankzij de i.Cee:local module”, zegt Richard Habering.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie